Португалецът Афонсо Фигейредо се задържа по-малко от половин година в Левски. През зимата бранителят бе взет за алтернатива на Иван Горанов, но така и не успя да се пребори за титулярното място на "Герена". След едва шест изиграни мача, Афонсо пое към отбора, който държи неговите права - Рен.

Като цяло, Фигейредо не съжалява за авантюрата си в Левски, където най-вече е останал впечатлен от "синята" публика.

Не такова е мнението му обаче за Делио Роси.

Бившият младежки национал е разочарован от работата си с италианеца, за който смята, че е лош човек и треньор. Според него Левски не може да има успехи, докато начело е "Пророка от Римини". А какво още каза Афонсо по адрес на старши-треньора, може да прочетете в пространното му интервю за читателите на ТОПСПОРТ.

Лятната селекция на Левски поверена на Лъчо Танев

Лятната селекция на Левски поверена на Лъчо Танев

Агентът ще търси нови попъления за "сините"

Афонсо, какво се случва с кариерата си, след като си тръгна от Левски? Оставаш ли във френския Рен или ще търсиш късмета си в друг клуб?

- Към днешна дата съм в Португалия и правя възстановяване. В края на месеца се завръщам в Рен, където ще направя своята предсезонна подготовка.

Има ли някакъв интерес към теб?

- Да, има някакви оферти за мен. С тях обаче се е заел моят агент, който внимателно анализира всяка една от тях. Личното ми желание е да остана в Рен, но тепърва ще видим какво ще се случи.

Нека си поговорим за Левски. Изигра едва шест официални срещи за столичани. Каква е причина, поради която не успя да направиш сериозен пробив сред титулярите? Грешно решение на някой спрямо теб или просто липса на спортен шанс?

- Не мога да кажа, че е определена грешка на някой. Просто е странно, когато треньорът ти дава шанс за титулярното място, хвали те за твоето представяне, а в следващия мач оставаш извън групата.

Снимка 341273

Източник: levski.bg

Имаше ли някаква възможност да продължиш кариерата си на стадион "Георги Аспарухов"?

- Никога не бих се върнал в Левски, ако треньор е Делио Роси. Този човек изобщо не ме уважаваше. Принципно не обичам да говоря за моите наставници, но в този случай просто беше невъзможно.

Ще споделиш ли за нашите читатели твоят най-щастлив и същевременно най-тъжен момент по време на престоя ти с Левски?

- Никога няма да забравя първия мач от полуфиналите за Купата на България срещу ЦСКА. Изиграхме фантастичен двубой и заслужено победихме с 2:0. Лично за мен, най-тъжният ми момент бе реваншът срещу тях няколко дни по-късно, когато треньорът избра абсолютно същия състав, с изключение на мен. Беше трудно да разбера това решение.

Делио Роси размисли за твърди резерви в Левски

Делио Роси размисли за твърди резерви в Левски

"Сините" няма да бързат да се разделят с тях

В Левски спореше за титулярното място заедно с Иван Горанов. Какво е мнението ти за него?

- Няма какво да кажа за Иван Горанов. Уважавам го и му пожелавам късмет.

Според теб има ли шанс "синият" клуб да спечели трофей през следващия сезон?

- Надявам се. Левски има добър отбор и качествени футболисти. Тук само искам да кажа една мъдрост и нищо повече: "Може да имаш най-силните войници, но това никога няма да бъде достатъчно, ако нямаш добър генерал".

Снимка 344061

Източник: LAP.bg

Искам да си поговорим още малко за Делио Роси. Имаше ли конфликт със старши-треньора и смяташ ли, че той е най-подходящият за Левски? Някои хора твърдят, че методиката му на работа е доста остаряла..

- Повече не искам да говоря за треньора. Мисля, че разбрахте мнението ми за него от казаното по-нагоре. За мен той не е добър треньор, а също така и човек. Роси ме учеше на неща, които съм тренирал, когато бях на 14 години. Изобщо не беше нормално.

След престоя ти в Първа лига, какво е генералното ти мнение за българския футбол?

- Честно казано не прекарах много време в България, но мога да кажа, че имате три силни отбора. Лудогорец спечели седма поредна титла, което не е никак лесно. Смятам, че като цяло вашето първенство е добро.

Снимка 350277

Източник: Официален сайт на Левски

И като за финал, какво би искал да кажеш на феновете на Левски?

- Феновете на Левски спечелиха цялото ми уважение. Те са истинската сила на този отбора. Беше прекрасно да играя пред тях и да усещам подкрепата им. Искам да им кажа едно голямо "Благодаря!". Накараха ме да се почувствам един от тях. Надявам се скоро клубът да спечели трофеи, защото те го заслужават.

Спас Русев договаря класен нападател за Левски

Спас Русев договаря класен нападател за Левски

"Сините" ще платят трансферна сума за играча