Левски гостува на Ботев (Враца) от 18:45 часа в среща от втория кръг на efbet Лига. "Сините" започнаха сезона с домакинска загуба от Славия (1:2) и сега ще се опитат да зарадват феновете си срещу един исторически благосклонен съперник.

Ботев има нов треньор - Даниел Моралес, и залага предимно на млади футболисти, които нямат почти никакъв опит в елита. Въпреки това, врачани са готови да се противопоставят на столичния гранд.

Пламен Андреев пред ТОПСПОРТ: Левски за мен е религия, изпитвам страхопочитание към синята фланелка

Пламен Андреев пред ТОПСПОРТ: Левски за мен е религия, изпитвам страхопочитание към синята фланелка

Талантът даде първото интервю в кариерата си

"Важното е да бъдем умни и да разпределяме силите си. Ще има моменти, когато трябва да сме много агресивни. Ще има периоди, в които ще трябва да бъдем търпеливи. Ще се радвам ако подобрим играта от мача с Арда. За мен е важно след двубоя момчетата да изпитат удовлетвирение от положения през седмицата труд", сподели в навечерието на двубоя Моралес.

Той няма проблеми с контузени и наказани за двубоя срещу Левски. Атаката на врачани ще води Дориан Бабунски, подкрепян от Мирослав Маринов, Красимир Тодоров и Виктор Василев. В защита ще се разчита на опита на Илия Миланов и Костадин Ничев.

ВИЖТЕ ТУК КОЙ Е ФАВОРИТЪТ В МАЧА.

Левски привлече национала Георги Миланов часове преди сблъсъка, но той със сигурност няма да дебютира днес. Очаква се обаче завърналият се от Белгия Иван Горанов да е титуляр на левия фланг на защитата, а в центъра й да действат Георги Александров и Христо Шелис. Двойка вътрешни халфове ще са Борислав Цонев и Симеон Славчев, а Здравко Димитров, Марин Петков и Билал Бари ще започнат зад изнесения в предни позиции Мартин Петков.

Левски се ядоса заради жегата

Левски се ядоса заради жегата

Според прогнозите температурите ще са 36 градуса

През миналия сезон "сините" си тръгнаха доволни от Враца, след като направиха обрат и спечелиха с 3:1. Домакините поведоха рано и пропуснаха дузпа, но през второто полувреме се сринаха и Левски записа една от малкото си победи на чужд терен. Предишните два мача между двата отбора пък завършиха с нулеви равенства.