Левски не успя да стигне до победа и в петата си контрола по време на подготвителния лагер в Кипър. "Сините" завършиха наравно 1:1 със Судува. Бараускас даде аванс на шампиона на Литва в 76-ата минута, а три по-късно Давиде Мариани изравни със страхотен гол. 

Тимът на Георги Дерменджиев държеше инициативата през почти целия двубой, но отново трудно създаваше голови положения. Силен мач изигра Паулиньо. Бразилецът непрестанно тормозеше противниковата защита отляво. Втори силен мач изигра юношата Илия Юруков. През втората част добре се включи и Луи Нганиони. В срещата участие не взеха Станислав Костов, Антони Белмонт и Жерсон Кабрал, които имат различни оплаквания. 

Левски - Судува 1:1
на живо

ГЛЕДАХТЕ НА ЖИВО: Левски - Судува 1:1, Мариани изравни със страхотен гол

"Сините" търсят първа победа в контролите

Първата по-сериозна опасност в мача бе пред вратата на Левски. В 7-ата минута играч на Судува опита удар от малък ъгъл след центриране в наказателното поле, но Михайлов изби с крак. 

Постепенно "сините" взеха инициативата в срещата, но трудно създаваха опасности пред Кардум. В 18-ата минута Яблонски пропусна отлична възможност за гол. Чехът бе оставен непокрит при центриране от корнер, но стреля покрай гредата. В 24-ата минута Тиам опита да се разпише със задна ножица, но не успя да придаде сила на удара си и топката излезе в аут. 

След половин час игра Левски получи възможност да изпълни пряк свободен удар на отлична позиция на границата на наказателното поле. Зад топката застана Давиде Мариани, но ударът му срещна стената. 

В 40-ата минута Михайлов отново демонстрира класа. Играч на литовците хвърли тъч в наказателното поле, топката бе продължена от негов съотборник за Янкаускас, който стреля с глава, но родният страж улови кълбото. 

Три минути по-късно опасен удар с глава на Илия Димитров след центриране на Цветкович мина над вратата.

Левски владееше инициативата и в началото на второто полувреме. Футболистите на Георги Дерменджиев обаче изпитваха сериозни затруднения при създаването на голови положения. Паулиньо бе сред най-активните играчи на столичани, но Судува бе групиран отлично в своето наказателно поле и не позволяваше на столичани да затруднят Кардум

В 54-ата минута литовците организираха бърза атака, която завърши с удар в долния ляв ъгъл на Михайлов, който бе блестящ и изби. 

Последваха няколко корнер за Левски, изпълнени от Давиде Мариани, които не доведоха до нищо опасно пред вратата на Судува.

В 76-ата минута литовците излязоха напред в резултата. Футболист в червено получи топката в наказателното поле и продължи за Бараускас, който бе оставен непокрит и от няколко метра прати топката във вратата. 

Три минути по-късно "сините" изравниха след страхотен гол на Мариани. Швейцарецът получи топката и с мощен удар под гредата от около 25-30 метра вкара за 1:1.

В 82-ата минута Цветкович изпълни бързо пряк свободен удар и изведе резервата Станислав Иванов отдясно, но младокът стреля по диагонала в аут. Шест минути по-късно малко не достигна на Тиам да нанесе голов удар след центриране от корнер. 

В заключителните секудни левскарите поискаха дузпа за нарушение срещу Тиам, но съдията реши, че такава няма. Така "сините" не успяха да стигнат до победа и в петата си контрола по време на подготвителния лагер в Кипър. 

Последната проверка на тима на Острова на Афродита е в петък от 17:00 часа срещу сръбския Чукарички.