Отборът на Левски загуби поредната си контрола по време на подготовката за срещите от Първа лига. "Сините" отстъпиха пред единайсеторката на Висла (Плоцк) с 1:2.

Точни за победителите бяха Гарсия и Варела, докато за "сините" Давиде Мариани реализира дузпа през второто полувреме на мача.

Това бе третата проверка за столичани на кипърска земя.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

ГЛЕДАЙТЕ ТУК: Левски - Висла (Плоцк) 1:2, Варела с красив гол!
на живо

ГЛЕДАЙТЕ ТУК: Левски - Висла (Плоцк) 1:2, Варела с красив гол!

Двубоят ще бъде излъчен на живо от клубната телевизия на 26-кратните шампиони

Първото полувреме на срещата не предложи футбол от особено сериозно качество, като въпреки приятелския характер на мача личеше липсата на мотивация, основно в българския отбор.

Показателен за случващото се през тази откриваща част от двубоя бе фактът, че "сините" отправиха първия си удар към вратата на опонента след едва 39 минути игра.

До този момент обаче те вече изоставаха в резултата.

Висла поведе след грешка на Цветкович, който не успя да пресече извеждащо подаване в половината на столичани, въпреки че топката премина покрай краката му.

Последва разиграване по левия фланг от атаката на тима от Плоцк, Анхел Гарсия овладя кълбото и с техничен изстрел го прати покрай тялото на Николай Михайлов за 0:1.

Снимка 403426

Източник: Twitter

Вместо софиянци да тръгнат в предни позиции, съперникът им продължи да ги атакува, като на два пъти се стигаше до сериозно напрежение пред наказателното поле на Михайлов, като футболисти на Висла бяха фаулирани на границата на пеналта.

За щастие на българския вратар до нещо по-сериозно за него и тима му не се стигна.

Цветкович се "отличи" в още един епизод от срещата, като се сдърпа с футболист на Висла, което доведе до спречкване между двете единайсеторки, наложило влизането на терена дори на Георги Дерменджиев. Страстите все пак бяха потушени без официални предупреждения.

Факт бе обаче, че до паузата на двете полувремена "сините" не впечатлиха с абсолютно нищо. Движението на футболистите бе бавно и мудно, а креативност в предни позиции просто нямаше.

На почивката бяха извършени няколко промени в българския състав, като последователно на игрището се появиха почти всички останали футболисти на тима.

В 66-ата минута Илия Димитров бе задържан в наказателното поле, а съдията посочи бялата точка. Зад топката застана Давиде Мариани, който не сгреши, пращайки кълбото в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от стража на полския състав.

Радостта на "сините" трая кратко, като в 72-ата минута Николас Варела получи добро подаване по десния фронт на полската атака и с техничен прехвърлящ удар върна предимството на отбора си в резултата.

То се задържа до последния съдийски сигнал, което означаваше нова загуба за Левски в контролите преди подновяването на битката в Първа лига.

Футболистите на отбора записаха реми и поражение зад граница преди днешния мач, като завършиха наравно с руския УФА, но отстъпиха пред китайския Хенан.

Контролите на Левски в Кипър:

19.01 - УФА (Русия) 1:1

25.01 - Хенан (Китай) 0:1

30.01 - Висла Плоцк (Полша) 1:2

02.02 - Урал (Русия)

05.02 - Судува (Литва)

08.02 - Чукарички (Сърбия)

Клубната телевизия на Левски излъчва и следващите две контроли на отбора

Клубната телевизия на Левски излъчва и следващите две контроли на отбора

Информацията беше потвърдена