На гранда Левски предстои гостуване на Славия. Надигането на главата на "сините" сякаш бе прекъснато - между 4-тия и 6-ия кръг на първенството те навъртяха 3 поредни победи, но след това загубиха с 1:2 от Ботев в Пловдив и направиха 0:0 с Ботев (Враца) на "Герена".

Снимка 499046

Източник: LAP.bg

Паузата в първенството дойде точно навреме, за да може възпитаниците на Георги Тодоров да оближат раните си, пише "Тема: Спорт". Те загубиха за дълъг период близнаците Борислав и Радослав Цоневи, но пък успяха да върнат в състава Мартин Райнов.

Какво е свършил Левски по време на прекъсването, ще се види най-добре в неделя. Но през този, а и през миналия сезон, тимът показа, че е научил как да се вдига от лош резултат след паузата.

Наско Сираков: Левски може да фалира всеки един момент

Наско Сираков: Левски може да фалира всеки един момент

Вижте обширно интервю с боса на "сините"

През тази кампания тимът би Етър с 2:1 в средата на септември - тогава бяха първите мачове на трикольорите от Лигата на нациите. През сезон 2019/20 пък Левски не сбърка нито веднъж след прекъсване на първенството.

През септември 2019-а сините направиха 2:2 с ЦСКА, но след паузата биха Черно море с 3:0. През октомври загубиха с 0:2 от Лудогорец в Разград, но след като взеха въздух в почивката, се върнаха на победния път с 2:1 над Арда. Същото се повтори и през ноември 2019-а след поражение с 0:1 от Ботев в Пловдив - дойде победата с 2:0 над Царско село.

Ради Цонев: С брат ми сме добре, получихме уникална подкрепа от левскарите и от други отбори

Ради Цонев: С брат ми сме добре, получихме уникална подкрепа от левскарите и от други отбори

Вече се възстановяват

Тази пролет Левски сърба два пъти попарата на Славия - загуби с по 1:2 на "Герена". Визитите на сините срещу този съперник обаче са далеч по-безоблачни. В последните си 6 гостувания на белите те са допуснали един-единствен гол. В този период те регистрираха 4 победи и 2 равенства.

Снимка 499042

Източник: LAP.bg

Последният път, когато Левски загуби гостуване на Славия, бе преди повече от 5 години - на 11 април 2015-а. Тогава те паднаха с 0:1, като автор на единствения гол бе Карлос Фонсека, който се разписа в 33-ата минута на мача.

В предишния случай, когато двата тима се срещнаха в "Овча купел", Левски спечели с 2:0 с попадения на Филипе Нашименто и Станислав Иванов.

Георги Тодоров гласува доверие на Здравко Димитров в Левски

Тодоров гласува доверие на младежки национал в Левски

Техничарят направи силни игри с екипа на младежката ни селекция