Отборът на Левски загуби и втората си проверка на австрийска земя. "Сините" отстъпиха с 0:1 на руския шампион Зенит (Санкт Петербург). Селекцията на Петър Хубчев се представи достойно срещу далеч по-класния си съперник, като единственото попадение в контролата падна в 48-ата минута от дузпа. Тогава непреценени действия на Янис Каргас позволиха на Сердар Азмун да бъде точен от наказателния удар.

Най-чистото положение за вековниците пък пропиля техният капитан Иван Горанов. С няколко удара от далеч пък се отчете Давдие Мариани. Добри впечатления си изявите си остави дебютантът на вратата Милан Миятович, който даде сериозна заявка за титулярното място на Николай Михайлов.

До края на лагера в Австрия за българския тим остават още два двубоя - с Тюркгюджю Атаспор на 1 юли, а след това и срещу швейцарците от Йънг Бойс.

Левски - Зенит 0:1(Развой на срещата по минути)
на живо

Левски - Зенит 0:1(Развой на срещата по минути)

Единственото попадение в срещата реализира Сердар Азмун от дузпа

Контролата можеше да започне по ужасяващ начин за българския тим. Още в 4-ата минута "синята" защита се огъна и тромавият Нуно Рейш изпусна съперниковия нападател Сердар Азмун. Иранския Меси остана сам срещу дебютанта Милан Миятович, който обаче демонстрира класа и спаси своите от сигурно попадение!

Живко Миланов: Хубчев е доста стриктен, имаме шансове срещу Ружомберок

Живко Миланов: Хубчев е доста стриктен, имаме шансове срещу Ружомберок

"В Левски се изгражда нещо ново"

Като цяло Левски имаше доста тежки откриващи минути на контролата. А те не се понравиха по никакъв начин на наставника Хубчев. Специалистът беше разочарован от поредицата неточни подавания, най-вече осъществявани от Нуно Рейш и Мартин Райнов.

Пресата на Зенит продължаваше да тормози сериозно "синята" защита. Едно рисковано връщане пък можеше да вкара в беля Милан Миятович, който обаче демонстрира високо самочувствие и малко пред голлинията си финтира Сердар Азмун.

Левски започна да трупа самочувствие и към 16-ата минута изпълни поредица от няколко корнера в полето на Зенит. Добър шанс можеше да изскочи при втория ъглов удар, когато стражът на Зенит не боксира по най-добрия начин, но намиращия се в близост до него Нуно Рейш не успя да се възползва.

Символичните домакини създадоха първото си голово положение в този двубой с настъпването на 37-ата минута. Капитанът Иван Горанов реши да разнообрази поредното си включване по фланга, като този път заложи на мощен шут от границата на наказателното поле, който максимално затрудни Андрей Лунев.

Петър Хубчев проведе разговор с националния селекционер на Русия

Петър Хубчев проведе разговор с националния селекционер на Русия

Черчесов изгледа контролата между Левски и Зенит

До паузата двата тима не създадоха нови интересни положения, които така или иначе си бяха цяло събитие за стадиона в град Куфщайн.

Подобно на първата част, левскарите стартираха и второто полувреме доста разконцентрирано, което доведе и до тяхна голяма грешка. Зенит организира атака през центъра, при която Рейш отново не се намеси добре. Този път португалецът загуби въздушен двубой, който спомогна на Смолников да влезе в наказателното поле на българския гранд. Там Янис Каргас не прецени добре своите действия и изрита грубо руския национал. Всичко това даде тласък на съдията да отсъди дузпа, която беше реализирана от Сердар Азмун.

Отговорът на Левски не закъсня, като Давиде Мариани стреля от средна дистанция. Появилият се като резерва Егор Бабурин обаче беше покрил своя ъгъл и изби.

Зенит можеше да удвои своята преднина в 66-ата минута. Матиас Краневитер направи рейд през центъра на терена, като бившият халф на Атлетико (Мадрид) отправи много точен изстрел към долния десен ъгъл. Милан Миятович обаче изпъкна с още една акуратна намеса, след като се протегна максимално и отрази с дясната си ръка.

Хубчев: Имаме проблеми в атака, не знам защо ме питате за Божинов

Хубчев: Имаме проблеми в атака, не знам защо ме питате за Божинов

"Изключително съм доволен от контролата срещу Зенит"

В оставащите мигове от срещата Левски направи рокада в своята атака, като на терена се появиха Илия Димитров, Мартин Д. Петков и Франко Мазурек. Триото обаче не направи нищо, с което предотврати втората си поредна загуба в Австрия.

Шампионите на Русия от Зенит стигнаха и до второ попадение в 89-ата минута. То беше дело на Артьом Дзюба, който обаче наруши правилата при въздушната си битка с Янис Каргас и поради този факт не намери официално името си сред голмайсторите.

До края на лагера в Австрия за българския тим остават още два двубоя - с Тюркгюджю Атаспор на 1 юли, а след това и срещу Йънг Бойс.

Богдан Патрашку гледа на живо втората контрола на Левски

Богдан Патрашку гледа на живо втората контрола на Левски

Румънецът работи на позицията главен скаут