Лудогорец постигна победа с 1:0 като гост над Левски и запази преднината си от 6 точки пред ЦСКА на върха в Първа лига. Единственото попадение отбеляза голмайсторът на разградчани - Клаудиу Кешеру, който вкара топката директно от корнер в заключителните минути на срещата.

Иначе великолепно пазилият в сблъсъка Божидар Митрев допусна попадението, след като преди това се отчете с великолепни спасявания, едно от които от дузпа, също изпълнена от Кешеру!

Левски - Лудогорец 0:1, Кешеру вкара директно от корнер!
на живо

Левски - Лудогорец 0:1, Кешеру вкара директно от корнер!

Сблъсъкът на "Георги Аспарухов" започва в 20,00 часа

Старши треньорът на "сините" - Делио Роси, даде почивка на някои основни играчи, сред които и Габриел Обертан, който има 4 жълти картона, а при нов такъв щеше да пропусне предстоящия сблъсък с ЦСКА. Същото се отнасяше за Жорди Гомес, Васил Панайтов и Серджиу Буш, които останаха на пейката, като единствено испанецът се появи на терена.

Още в първите минути Лудогорец можеше да нанесе своя удар!

След малко повече от 5 минути игра Натанаел намери перфектно Марселиньо, който засече с глава в долния ляв ъгъл на Митрев, вратарят изби, топката попадна в Кешеру, който също на метри от вратата не успя да преодолее капитана на Левски.

Снимка 350779

Източник: LAP.bg

Минута по-късно и Лукас Саша опита късмета си след удар с глава, но кълбото мина до гредата.

Постепенно левскарите успяха да изнесат топката далеч от вратата, а отборът заигра доста компактно и добре подреден в защита. С оглед обстоятелствата разградчани все по-трудно намираха път към вратата на Митрев, който до края на полувремето нямаше повод да се намеси решително. 

Левски пък се отчете с няколко разбърквания пред вратата на Ренан, които обаче не затрудниха кой знае колко бразилският вратар, и така при 0:0 двата отбора се оттеглиха на почивка.

Вторите 45 минути започнаха с натиск на Лудогорец, който доведе до дузпа!

Снимка 350784

Източник: LAP.bg

При центриране от корнер Антонио Вутов умишлено игра с ръка във вратарското поле и Никола Попов без колебание показа бялата точка.

Зад топката застана голмайсторът Клаудиу Кешеру, който стреля силно в ъгъла, но Митрев отново спаси!

Последваха опити за атаки, които обаче не вещаеха опасност, с изключение на един удар на Марселиньо, който мина на сантиметри до гредата на капитана на Левски.

Снимка 350782

Източник: LAP.bg

Лудогорец обаче стигна до успеха минути преди края на мача!

Клаудиу Кешеру опита да центрира фалцово от корнер, но топката изненада Митрев и падна точно под гредата - 1:0 за Лудогорец!

Загубата отдалечи Левски на 4 точки от 3-то място, след като по-рано през деня Берое удари Ботев с 3:2 в Стара Загора. "Сините" пък регистрираха четвърта поредна загуба в шампионата и общо пети мач без победа в Първа лига.

В следващия кръг отборът на Делио Роси се изправя срещу ЦСКА, а срещата в сряда, 18 април, от 18,00 часа на националния стадион "Васил Левски".

Снимка 350775

Източник: LAP.bg