Кампания срещу футболния Левски няма. Кампанията и срещу ЦСКА, в месеците преди фалита, отново нямаше.

Журналистите са медиатори между реално случващите се събития и аудиторията.

Вина у тях може да се търси, ако написаното е продиктувано от неморални подбуди и финансови интереси. Когато обаче е изразено мнение, анализ, коментар, то все още продължава да изпълнява функциите си. Журналистически. Медиаторски. Посреднически.

Предлага се гледна точка. Социумът има свободното право да не се съгласи с написаното. Винаги има няколко страни на монетата. Понякога тя дори остава вдигната на ръба си. Отказва да падне. Не избира посока. Има собствено виждане.

Павел Колев отказа на Левски.

Снимка 399901

Източник: LAP.bg

Това развълнува почти толкова сериозно "синята" общност, колкото и когато се появи информацията, че съществува вариант той да стане директор на "Герена".

За да захвърли управленския пост в Българския футболен съюз, който заслужи с усърдната си журналистическа дейност в последните 15 години, той поиска уверение, че всичко в клуба е наред. Поиска фактите. Документите. Отчетите.

Още през лятото...

Те му бяха дадени почти половин година по-късно. С "известно закъснение", както бе коректно да се напише и съобщи.

Павел Колев: Не се разбрахме с Левски, голямото разминаване беше за дългосрочното развитие на клуба

Колев: Не се разбрахме с Левски, голямото разминаване беше за дългосрочното развитие на клуба

"Не съм поставял условия за персонални промени или пък финансови"

И Павел Колев отказа на Левски.

Защото не е вчерашен. Защото има семейство. Защото иска да гарантира спокойствие, приходи и стабилност на фамилията си. Да беше на 25, да си каже "все тая" и да прегърне "синята" идея, въпреки заведените срещу клуба дела.

Въпреки заплахата (от не една посока) Левски да последва до известна степен съдбата на ЦСКА. Макар и не по същия сценарий.

Иванов: Не се водят разговори Левски да последва съдбата на ЦСКА, знаем какво имаме да плащаме

Иванов: Не се водят разговори Левски да последва съдбата на ЦСКА, знаем какво имаме да плащаме

"Имаме споразумение с НАП"

Да, удобно и угодно е да се напомня как Колев пеел песни на клуба преди много, много години. Бил запален левскар. И как смеел сега да отказва на любимия си отбор. Било некоректно от негова страна.

Павел Колев е професионалист. Няма как да вървиш по стълбичката в една и съща посока, перманентно и настоятелно, а това да е все низ от случайности. Защото си с добри връзки. Все трябва и нещичко да си посвършил в живота и кариерата си. Че нависоко най-много "лъщят" недостатъците и зависимостите.

Колев работи еднакво добре със "сини", "червени", "зелени" и чуждестранни специалисти. Човекът знае 5 езика. Това също не е случайно. Спомогна за перфектното организиране на един от най-мащабните футболни форуми, провеждани у нас в последните години. Очаквано беше да бъде натоварен с по-широк диапазон от отговорности.

Снимка 341224

Източник: LAP.bg

Повече от притеснителна за цялата "синя" общественост трябва да е констатацията на Павел Колев, основният му аргумент за разминаването с Левски.

"Голямото разминаване беше за дългосрочното развитие на клуба", каза Колев пред колегите от Sportal.bg.

"Дългосрочното развитие" на Левски. Бъдещето на Левски.

Снимка 399900

Източник: LAP.bg

Как е възможно външен за клуба човек да се размине с ръководството във вижданията си за бъдещето?

По всяка вероятност се предполага, че за заместник-изпълнителния директор на Българския футболен съюз тези планове за дългосрочно развитие са били насочени във възходяща посока. По възходяща линия. Той е имал нещо сериозно предвид за дългосрочното развитие на Левски.

Тук идва и въпросът "разминаването" с властимащите на "Герена" означава ли, че техните планове за бъдещето на Левски не са също толкова сериозни и амбициозни?

Далечна теза? Измислена гледна точка? Опит за провокация?

Защо?!

Журналистите трябва да имат правото да анализират дадено изказване, конкретна ситуация или клуб. Задължително. Иначе мълчанието също би било показателно не само за съгласие, но и с примирение. Или пък безразличие. Което пак не е съвсем приемливо.

Отново: Павел Колев отказа на Левски.

Левски не е затворена страница за Павел Колев

Левски не е затворена страница за Павел Колев

При смяна на собствеността, шефът в БФС остава фаворит №1 за поста изпълнителен директор

Основателно или не - той си знае. Решението е негово. Може да не е останал впечатлен от цифрите в предоставените му документи, от забавянето в процеса на това предоставяне, от напрежението, породено от заведените дела, от личностите, които в момента взимат решенията на "Герена"... Вероятностите са безбройни.

Фактите обаче сочат, че едно искрено "синьо" сърце, обичащо до болка любимия клуб, отказа да работи в него и за него. За по-доброто му дългосрочно развитие. За по-доброто му бъдеще.

Не и в тази ситуация. Не и в тази реалност.

Това не може да е незначително. И няма начин да не е показателно.

Люпко, как можа?! Левски не е в криза, това е "фалшива новина"!

Люпко, как можа?! Левски не е в криза, това е "фалшива новина"!

Няма "лоши човеци" на "Герена", всички са в грешка