Константин Папазов даде интервю за Gong.bg, в което коментира положението в "синия" клуб. Баскетболният специалист даде отговори на някои от ключовите въпроси, свързани с отбора от "Герена":

Здравейте, г-н Папазов, как ще коментирате информациите, че се е появил спонсор, който проявява интерес към Вашите акции?

- Аз съм обявил, че всеки, който е готов да купи акциите, е добре дошъл, но към момента не се е появил никой. Няма такъв спонсор, който да е искал акциите ми.

А появил ли се е някакъв спонсор всъщност?

- Имаме разговори с много спонсори, но като има нещо реално, ще разберете. Водим разговори.

Тити Папазов: Шокиран съм от новината за моите акции

Тити Папазов: Шокиран съм от новината за моите акции

"Би било чудесно, ако някой проявява интерес"

Вчера Илия Христов заяви, че клубът е на крачка от фалит. Колко близо всъщност е Левски до това да фалира наистина?

- Нека всеки носи отговорност за това, което е казал. Аз не желая да коментирам тази тема, защото е много относителна и е въпрос на гледна точка. Към днешна дата аз смятам, че няма такава опасност, утре не знам какво ще се случи.

Каква част от вноската към НАП е събрана, понеже и за нея се твърди, че изоставате с плащането?

- Ние сме обявили, че ще работим прозрачно, но дължим обяснение само на феновете, които събират цялата сума, която отива в НАП. Утре е 31-и юли, между 5-и и 10-и август всички ще бъдете запознати през сайта, както досега, за да може феновете да имат яснота къде отиват парите им. Последните 4 месеца клубът е взел коректното решение да дава справка за това какви са постъпленията в клуба и за какво са изразходвани. Когато излезе официалната справка, ще видите кое, как и защо.

Кампаниите на "Синя България" събраха над 2,5 млн. лева за Левски

Кампаниите на "Синя България" събраха над 2,5 млн. лева за Левски

Те започнаха в средата на февруари

Преговаряте ли с нови играчи? След завръщането на Орлин Старокин още по-усилено се тиражират имена на други футболисти, които също са играли на "Герена" и биха могли отново да облекат синята фланелка.

- Със сигурност в стратегията на Левски за следващия сезон ще се наблегне на български играчи, на първо място. И след това на български играчи, които са рожби на "синята" школа. Това е цялостна стратегия, която е определена от собственика.

Имало ли е разговори с конкретни футболисти?

- Имало е, да, но когато те доведат до някакъв резултат, ще ги коментираме. Ще обявим конкретни имена, когато има факти. Водени са разговори и с Боби и Ради Цоневи, но когато има резултат, ще го научите.

Няма как да не попитам за Уесли Ната от Царско село, който също е свързван с Левски.

- Уесли Ната е един от интересните играчи в българското първенство, който е впечатлил г-н Тодоров и също е опция. Той не е на територията на България, а и е играч на Царско село. Трансферният период е до октомври, така че когато се върне, ако успеем да пресечем интересите си с Царско село, той може да стане част от отбора на Левски. Всичко е въпрос на преговори. Към днешна дата Уесли Ната е играч на Царско село, към когото Левски проявява интерес.

Уесли Ната не е очарован от предложението на Левски

Уесли Ната не е очарован от предложението на Левски

Халфът се мръщи на 10 хил. лева на месец

Т.е. вече са започнали преговори?

- Имахме разговори, да, но към него има сериозен интерес към 2-3 отбора от чужбина и това е приоритет за самия него. Смятам, че ако той остане в България, Левски има сериозни шансове да го привлече. Но нещата се сменят всеки миг.

А относно изходящите трансфери има ли някакво раздвижване, получавали ли сте оферти за футболист на Левски?

- Има конкретни запитвания, които ще минат през Надзорния съвет, който да вземе окончателно решение. Независимо, че отборът е в трудно състояние, няма да допуснем Левски да бъде изнудван по някакъв начин и да се злоупотребява, че ние сме в такава позиция.