Новият член на Надзорния съвет на Левски - Петър Ганев, даде обширно интервю за Канал 3, в което разкри, че клубът ще пусне членски карти. Това ще бъде един от основните варианти за набиране на средства за спасение на "сините".

Той добави, че е сигурен, че столичани ще намерят генерален спонсор. Той потвърди думите на Наско Сираков, че най-големият проблем пред клуба са напрупаните задължения от началото на годината - над 4 млн. лева.

"Не съм си представял, че мога да бъда част от управата на Левски. Надявам се Надзорният съвет да бъде функциониращ. В момента няма нищо покрито в клуба. Това, което прави ситуацията тежка, е че в момента, в който старият спонсор излезе, клубът изпада в ситуация с голям бюджет, а всъщност няма приходна част. От там се натрупват тези задължения, които вече са над 4 милиона към хората вътре в клуба. Няма логика Левски да не си намери генерален спонсор, дори отборите от Б група имат реклама на фланелките. Ясно, е че няма да е някаква мечтана сума, както преди години", започна Ганев.

Морален жест на  Константин Папазов към Левски - купи абонаментни карти за баскетболния тим

Морален жест на Константин Папазов към Левски - купи абонаментни карти за баскетболния тим

Членът на Надзорния съвет даде личен пример на феновете

"Мисля, че следващият сезон бюджета ще бъде вързан. Трябва да се покрие тази дупка от над 4 милиона. Вариантите са няколко: трансфери, дарителски компании, абонаментни и членски карти. Очевидно от продажби на играчи клубът може да бъде спасен, но тези, които купуват знаят, че Левски е в сложна ситуация и ще натискат да се възползват максимално и да платят по-малко. Конкретно при Наско Сираков, който е силната фигура, имайки и спортно техническата експертиза той ще има думата по отношение на трансферите. Ако стартираме първенството означава, че сме преобразували бюджета с новите футболисти и сме намерили спонсори. Ако се завърти машината по-скоро ще се измъкнем от тази ситуация".

"За мен лично членските карти са голямата тема. Това е начинът, по който феновете могат да се доближат и да станат част от клуба. Трупането на членска маса в един момент ще подготви почвата за преформатирането на целия клуб от акционерно дружество да стане собственост на своите членове и те да гласуват кой да е президент, да кажем Наско Сираков. Членските карти ще бъдат пуснати вероятно до първи септември, като имаше дебат по тази тема", допълни Ганев.

"Ако се бяхме класирали за Лига Европа щяхме да генерираме печалба. Отделно мачовете в чужбина носят допълнителни емоции на феновете".

Наско Сираков: Дамоклевият меч за Левски са задълженията от януари насам

Наско Сираков: Дамоклевият меч за Левски са задълженията от януари насам

"В този момент не мога да кажа, че и хиляда лева ще е максималното възнаграждение"

"Аз съм оптимист и за това влезнах в тази роля. Това не означава, че не осъзнавам риска, че утре всичко може да се срине, заради текущите задължения. В момента сме в уникалната ситуация за първи път от много време клубът да с иго вземем от всякакви зависимости", обяви Ганев.