Радослав Цонев е поредното ново попълнение на Левски през това лято. От сделката най-доволен сякаш е треньорът Георги Тодоров, който горещо държеше опорният халф да се присъедини към редиците на столичния гранд.

На "Герена" Радослав отново ще се събере и със своя брат-близнак Борислав, който вече даде сериозна заявка за ролята си на лидер, след като отбеляза победния гол за успеха над Етър с 2:1.

Способни ли са на футболна революция младите и амбицирани левскари?

Способни ли са на футболна революция младите и амбицирани левскари?

Накъде ще поеме този нов Левски - остава мистерия

Новото попълнение на Левски със сигурност ще внесе нужното разнообразие в халфовата линия на клуба. Не очаквайте обаче онова младо и неопитно момче от първия му период на "Герена". Цонев вече е строго профилиран футболист, който се чувства най-добре в центъра на терена. Има афинитет към атаката, но най-добрата му позиция е като централен полузащитник. Като такъв той изигра над 50 мача за Лече, в които отбеляза шест попадения и даде седем асистенции. При нужда Цонев може да играе и като №10 или дясно крило. 

Снимка 230164

Източник: LAP.bg

Радослав вече има опит и с тежките периоди на "Герена", тъй беше част от състава при предходната финансова криза. Това го превърна и в твърд титуляр през сезон 2015/2016, когато изигра 26 мача. Общо двубоите му със "синята" фланелка пък не са никак малко на брой - 55, белязани с 4 гола и 4 асистенции. Забелязва се и лека прокоба при головия му принос за софийския гранд, защото неговите попадения в елита, никога не стигат на Левски дори и за точка.

Според специализирания сайт Transfermarkt, цената на Цонев към днешна дата е 150 000 евро. Най-високо е бил оценяван през 2017 година, когато за подсигуряване на неговите услуги са били нужни 350 000 евро.

Освен в Лече и Левски, въпросният футболист е играл за Ботев (Враца), Монополи и Витербезе. В последния от изброените тимове, той вдига Купата на Серия "С", като при "жълто-черните" си партнира с един от лидерите в сегашния тим на Левски - Живко Атанасов. Именно бранителят бележи победния гол за спечелването на трофея срещу Монца.

Снимка 281322

Преди известно време името на Радослав Цонев беше спрягано за завръщане в България, като в онзи период се говореше за интерес от страна на Локомотив (Пд). Тогава халфът отрече категорично новината пред ТОПСПОРТ.

Радослав Цонев: Винаги съм мечтал за трофеи със синята фланелка

Радослав Цонев: Винаги съм мечтал за трофеи със синята фланелка

"Радвам се, че отново ще играя и с брат ми Борислав"

Със завръщането си в Левски, Близнака слага край на един цял етап от своята кариера. Радослав приключи периода на своето футболно съзряване и сравнително успешна реализация в чужбина. Време е да приложи наученото в любимия си клуб и да изпълни мечтите си за трофеи със "синята" фланелка.

Дали ще му се получи, предстои да разберем.

От Лече потвърдиха: Радослав Цонев е футболист на Левски

От Лече потвърдиха: Радослав Цонев е футболист на Левски

"Сините" могат да отметнат още една от трансферните си цели като изпълнена