Славиша Стоянович уважи премиерата на филма, направен по повод 50-годишнината от успеха със 7:2 над ЦСКА. Сърбинът изгледа прожекцията, след което разговаря с ветерани, привърженици и т.н. Специалистът се съгласи да говори пред ТОПСПОРТ, а ето какво заяви той след събитието.  

Господин Стоянович, хареса ли ви прожекцията на "Легендата 7:2"? Макар че от няколко месеца сте в Левски, какво изпитахте, докато гледахте?

- Аз съм от няколко месеца, но смея да кажа, че познавам Левски още преди да дойда. Какво да ви кажа... Да, не съм тясно свързан с историята на клуба, но съм човек, който обича да научава нови неща. Обичам на местата, в които работя да знам миналото им, по-важните моменти от историята, какъвто е случаят с този резултат. За да имаш успехи в един отбор трябва да усетиш неговия дух. Да биеш големия съперник винаги е тръпка, но когато го правиш със 7:2, това вече е историческо постижение. Усетих невероятна емоция сред привържениците, както и любов. Трогна ме филмът, определено бих го използвал като мотивация за моите футболисти. Задължително трябва да го изгледат!

Би ли оказал положителен ефект?

- Със сигурност, да. Убеден съм. 

Доста емоционален сте по време на мачовете. Казано на жаргон, кипите край тъчлинията, а както забелязахме трудно приемате загубите. Отмина ли ви яда от двете поредни загуби от Черно море?

- Така е, просто съм такъв - по-трудно контролирам емоциите си по време на мач. Такъв ми е характерът, а и ние балканците сме с по-гореща кръв, знае се. Да, всяка загуба боли, особено, когато идва във важен момент, но пораженията са част от играта. Със сигурност обаче правилно сте забелязали, че трудно приемам загубите (смее се).

Премиерата на филма "Легендата 7:2" - емоции, усмивки, сълзи и настръхващи моменти

Премиерата на филма "Легендата 7:2" - емоции, усмивки, сълзи и настръхващи моменти

Кино "Одеон" се оказа тясно за дебютното излъчване на лентата

Малко банален въпрос, но все пак - има ли потенциал Левски да се конкурира за титлата с Лудогорец, на база футболистите, с които разполага?

- Вече показахме в директния мач в Разград, че силите са изключително изравнени. Те ни победиха, но ние създадохме доста шансове за гол, но за съжаление отбелязахме с един по-малко от тях. Показахме обаче, че можем да се борим, така че смятам, че имаме конкурентен на Лудогорец отбор. Трябва просто да се добавят още някои детайли.

Какви са те?

- Трябва да сме по-постоянни в изявите си. Трябва да сме на ниво през целия мач, а не в определени епизоди, ако искаме да станем шампиони. Трябва и да сме по-съсредоточени в двубоите, тъй като от началото на сезона, има моменти, в които сами си усложняваме ситуацията... Много работа ни чака. От изключителна важност е да успеем да осъществим качествена зимна селекция. Знам от какви играчи и на кои позиции имам нужда. Става дума за два, три поста, на които задължително трябва да се подсилим.

Не е тайна, че търсите вратар. Днес по време на контролата с Монтана на трибуните бе Николай Михайлов. Каква е ситуацията там?

- Ситуацията е такава, че трябва да се разберат с ръководството. 

Николай Михайлов изгледа контролата между Левски и Монтана

Ники Михайлов се появи на "Герена", трансферът му в Левски е въпрос на време

Бившият национал изгледа контролата между родния му клуб и Монтана

А вие искате ли го в състава?

- Разбира се, че го искам, защото той е много добър и опитен вратар. Той обаче трябва да се разбере с шефовете на клуба.

Левски отпадна за Купата на България, така че шансовете за трофей намаляха с един...

- Това е истината, за съжаление. Но вижте, в Цървена Звезда станахме шампиони след 7-годишна пауза. Тук ситуацията е различна, защото клубът 10 години е без трофей, но мен това не ме плаши, обичам предизвикателствата, иначе нямаше да съм тук.

В този ред на мисли какво бихте обещали на привържениците на Левски, които набързо спечелихте на своя страна?

- За което им благодаря. Те са най-важни... Знаете ли какво мога да обещая? Мога да обещая на момичето, което ми отправи пожелание в залата, че ще направя всичко възможно като треньор да слушаме песента "We are the champions" в края на сезона!

Снимка 390087

Източник: LAP.bg