Отборите на Македония Гьорче Петров и ЦСКА се изправят един срещу друг в първи двубой от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Двубоят е с начален час 18:30 часа и ще се проведе при много високи температури в негостоприемната за българи северномакедонска столица Скопие.

Дани Ганчев надъха футболистите на ЦСКА за битката с Македония ГП

Дани Ганчев надъха футболистите на ЦСКА за битката с Македония ГП

Заедно е с отбора в Скопие

Наставникът Саша Илич ще може да разчита на новопривлечения нападател Дюкенс Назон, който все още чака своя дебют с "червената" фланелка. Очаквано, извън състава на ЦСКА остават Йоан Баи, Федерико Варела и Яник Вилдсхут, с които клубът иска да се раздели, както и контузеният Бисмарк Чарлс.

Мено Кох все още се възстановява, но едва ли ще го видим в действие срещу Македония ГП. Очакванията са, че в сърцето на отбраната, редом до капитана Юрген Матей, ще застане имащият по-голям опит в мачове от подобен характер Енес Махмутович. Мястото на резервната скамейка пък ще бъде за Християн Петров.

Иван Турицов: Надявам се отново да стигнем групите на Лигата на конференциите

Иван Турицов: Надявам се отново да стигнем групите на Лигата на конференциите

"Мога да кажа, че Македония ГП е добър отбор"

Македония ГП е основан е през 1932 г. под името "ХАСК" (Ханриевски Аматьорски Спортен Клуб). През сезон 1989/1990 клубът сменя името си на "Македония Гьорче Петров". Играе с червено-жълти екипи, а прозвището на отбора е "лъвовете". Най-големият успех на тима в Европа е отстраняването на Олимпия (Любляна) в първия кръг на Интертото Къп през 1998 г. През 2006 г. ФК Македония Гьорче Петров играе квалификации за влизане в купата на УЕФА, но отборът е отстранен от българския Локомотив (София) (2:0;1:1).

В дните преди сблъсъка имаше неяснота около това къде ще се проведе мачът, като беше обсъждан вариант той да бъде преместен в Струмица. В крайна сметка бе взето решение срещата да се състои на стадион "Петър Милошевски", който е с капацитет от едва 2500 места, половината от които ще бъдат затворени поради съображения за сигурност.

Саша Илич: Когато условията не са добри, трябва да се играе умно

Саша Илич: Когато условията не са добри, трябва да се играе умно

"Искам ЦСКА да играе по начина, по който сме тренирали"

Победителят от двойката ще се изправи срещу някой измежду Мура (Словения) или Сейнт Патрикс (Ирландия) в третия предварителен кръг на ЛК.

Главен съдия на срещата е Брам ван Дрийсхе.