Носителят на Купата на България - Левски, научи потенциалния си съперник за третия квалификационен кръг в Лигата на конференциите.

Ако съумеят да отстранят гръцкия гранд ПАОК, селекцията на Станимир Стоилов ще се изправи срещу победителя от двойката Вележ Мостар (Босна и Херцеговина) - Хамрун Спартанс (Малта). Освен далеч по-непретенциозен опонент, "сините" ще имат възможността и да домакинстват в първия мач.

Ботев срещу казахстанци или Осиек при преодоляване на АПОЕЛ

Ботев срещу казахстанци или Осиек при преодоляване на АПОЕЛ

"Канарчетата" бяха поставени

Първият двубой е на 4 август, а реваншът е седмица по-късно.

Вележ (Мостар) е един от традиционните босненски клубове. Тази година е повече от специална за клуба, който празнува вековен юбилей от своето създаване. "Червените" завършиха на пето място през изминалата кампания, но пък подобно на Левски, спечелиха националната Купа, с което си гарантираха място в евротурнирите. Основен реализатор на Вележ в предходния шампионат беше Дженан Займович.

Левски и босненците вече са се срещали в Европа. Това се случва за КНК през сезон 1986/87. Тогава "сините" носят името Витоша и отстраняват Вележ след победа с 2:0 и поражение 3:4. Популярният тим от Мостар също така е побеждавал Тракия Пловдив във финал за Балканската купа през 1980/81.

Макар и по-непознат за българската общественост, Хамрун Спартанс е малтийски клуб на цели 115 години. "Тас-Сиккина" както наричат тима, вече преодоля един съперник в ЛК, разбивайки категорично достигналия до групите преди един сезон арменски Алашкерт с общ резултат 4:2. Подобно за отбори от островната държава, при "спартанците" са събрани футболисти от всякаква националност. Треньор е сърбинът Бранко Нишевич.

Може да бъде изображение с 9 души, спортуващи и изправени хора

Освен гореспоменатите тимове, другите потенциални възможности за левскарите: бяха Лугано (Швейцария), Кайрат (Казахстан)/ Кишварда (Унгария), Арис Лимасол (Кипър)/Нефчи Баку (Азербайджан)и Расинг Унион Люксембург (Люксембург)/Чукарички (Сърбия).

Ирландци или словенци за ЦСКА в третия кръг на Лигата на конференциите

Ирландци или словенци за ЦСКА в третия кръг на Лигата на конференциите

"Червените" ще бъдат домакини в първата среща ако елимират северномакедонците.