Германският Шалке 04 възнамерява да си върне крилото Бърнард Текпетей, ако изпадне от Бундеслигата. В момента ганаецът играе в Лудогорец под наем. Новината съобщи авторитетното издание Sport1.de. Според медията в Гелзенкирхен вече планират бъдещето си във Втора Бундеслига, а ако се стигне до изпадане от елита, в отбора ще бъдат върнати всички футболисти, които в момента са под наем в други клубове.

В момента "кралскосините" са последни във временното класиране с 9 точки. 16-ото място, което дава право на бараж, е заемано от Арминия (Билефелд), като техният актив е 18 точки.

"Текпетей все още не е отбелязал гол в 14 мача от първенството, дори и при последната победа с 6:0 срещу Етър. 23-годишният ганаец беше в стартовия състав, но докато Клаудиу Кешеру вкара 4 пъти, Текпетей трябваше да излезе от терена след 56 минути игра. Въпреки това обаче не може да се изключи, че крилото ще се завърне в Гелзенкирхен през лятото и ще играе важна роля в Шалке 04", написа Sport1.de.

След идването на Валдас Дамбраускас Текпетей се превърна в твърд титуляр в Лудогорец. Той бе сред най-добрите по време на зимната подготовка в Турция. В мача със Спортист за Купата на България вкара два гола.

Текпетей: Новият треньор иска от нас да сме агресивни и да атакуваме

Текпетей: Новият треньор иска от нас да сме агресивни и да атакуваме

"Опитваме да надграждаме"