Българският шампион Лудогорец трябва да вземе нещо в днешното си гостуване на ЛАСК от груповата фаза на Лига Европа, за да съхрани шансовете си за 1/16-финал. В първия мач преди седмица "орлите" допуснаха неприятен обрат срещу Антверп, а ЛАСК загуби с класически резултат от Тотнъм.

Бългатите ще бъдат водени от временен наставник в лицето на Станислав Генчев. Това е позната ситуация от миналата година и едва ли отстраняването на Павел Върба може да се отчете като минус.

ЛАСК направи страхотен минал сезон в австрийската Бундеслига, като дори водеше в класирането след редовния сезон, завършил дни преди локдауна на 13 март. След това тимът направи страхотна грешка, нарушавайки строгите противоепидемиологични мерки, тренирайки когато е забранено. Това доведе до санкция от 12 точки и загуба на всички шансове за титлата. ЛАСК все пак финишира на четвърто място, за да може да влезе  отново в Лига Европа.

Австрийският тим игра 1/8-финал през миналия сезон срещу Манчестър Юнайтед, като загуби гостуването си през август само с 1:2. В квалификациите ЛАСК разгроми португалския гранд Спортинг (Лисабон) с 4:1 като гост, което загатва за сериозен потенциал.

В настоящия шампионат на Австрия ЛАСК е на трето място с 10 точки от 5 мача.