Отборът на Лудогорец спечели гостуването си на северноирландския Крусейдърс в мач-реванш от квалификациите за участие в груповата фаза на Шампионска лига.

Срещата бе с протоколен статут, тъй като "орлите" размазаха опонента си в Разград със 7:0. Въпреки това те триумфираха и тази вечер, налагайки се с 2:0.

Попаденията в тяхна полза реализираха Шверчок и Браун, отбелязал си автогол. Същият футболист вкара топката във вратата на собствения си тим и в предишния двубой.

Аут от състава на Лудогорец за този мач бяха Клаудиу Кешеру и Густаво Кампаняро, като румънецът има проблеми с дясното коляно. Главният мениджър Пауло Аутуори потърси, а и постигна втори успех над северноирландците с доста от резервите и някои млади футболисти.

Дебют за "орлите" направи новото попълнение Антон Недялков.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

Крусейдърс - Лудогорец 0:2, "орлите" отдавна решиха всичко в сблъсъка!
на живо

Крусейдърс - Лудогорец 0:2, "орлите" отдавна решиха всичко в сблъсъка!

Аутуори не подценява съперника дори след 7:0

Първото полувреме започна изненадващо динамично и за двата тима, което беше похвално, с оглед решаващия всичко резултат, записан в първата среща.

Домакините се опитаха да демонстрират характер и да покажат, че няма просто да присъстват на терена тази вечер. Те пробваха две бързи акции по крилата, като изсипваха топката в пеналта на Броун. Тактиката им се оказа неуспешна.

Снимка 368916

Източник: Официален сайт на Лудогорец

В 11-ата минута пък авторът на едно от попаденията в първата среща - Браун, който преди няколко дни разочарова стража си, пращайки кълбото във вратата му, повтори "упражнението" и днес. Състезателят на Крусейдърс изпревари Пауло и Лукоки за една отбита топка и по майсторски начин я изстреля неспасяемо в целта, прехвърляйки по съвършен начин съотборника си под рамката на вратата.

Още в първата си атака след отбелязването на гола, Лудогорец можеше да стигне и до ново попадение. Мерникът на Пауло обаче му изневери и той не успя да увеличи преднината на тима си.

Последваха нови силни мигове за разградчани, като на три пъти те излизаха в позиция сами срещу вратаря, стигнаха и до удар в гредата, шут на Пауло бе избит от самата голлиния, но нови попадения, в рамките на първите 45 минути, не бяха реализирани.

Снимка 368919

Източник: Официален сайт на Лудогорец

Голът, който на теория сложи точката и в днешния реванш, бе отбелязан от Якуб Шверчок, който се разписа във вратата на съперника след 64 минути игра.

Още в следващите две акции за "орлите" Лукоки можеше да накаже бранителите на опонента, но не бе достатъчно концентриран при завършващия си изстрел.

На по-късен етап от сблъсъка Лукоки разочарова наставника на тима Аутуори с безсмислен жълт картон, а малко след това и Терзиев направи нещо подобно и бе официално предупреден.

Така или иначе, съвсем в рамките на предварителните очаквания, Лудогорец стигна до крайната победа. С общ резултат 9:0 разградчани продължават в следващата фаза от надпреварата. Там те ще срещнат състава на Видеотон.

Снимка 368915

Източник: Официален сайт на Лудогорец

Срещу Крусейдърс Лудогорец не успя да подобри собствения си рекорд за най-голяма победа при гостуване в Европа. Към днешна дата това остава успехът с 3:0 над черногорския Младост, в Подгорица, от 2016 година.

Снимка 368914

Източник: Официален сайт на Лудогорец