Лудогорец записа поражение от сръбския гранд Цървена звезда в последната си контрола в турския курорт Белек.

Двубоят на стадиона в хотел "Регнум" завърши със загуба за българския тим с 1:3.

Точен за "орлите" беше Вандерсон, но с попадения на Бен, Боаки и Павков, Звезда стигна до заслужен успех.

Снимка 404149

Източник: Официален сайт на Лудогорец

Срещата със сръбския първенец и участник в групите на Шампионската лига бе шеста за Лудогорец на турска земя. Тимът записа две победи и четири загуби.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

Лудогорец - Цървена звезда 1:3!
на живо

Лудогорец - Цървена звезда 1:3!

До момента българският шампион записа две победи и три загуби

Първото полувреме бе далеч по-добро за сръбския, отколкото за българския отбор. Футболистите на Цървена звезда създадоха редица ситуации пред Пламен Илиев, като на първо време единствено неточните им изстрели се оказваха "виновни" за съхраняването на резултата.

Две чудесни намеси на Недялков след четвърт час игра също допринесоха за запазването на двете нули и ремито в срещата.

Снимка 404148

Източник: Официален сайт на Лудогорец

Малко по малко обаче натискът на символичните гости се засилваше и изглеждаше, че е само въпрос на време те да излязат напред в резултата.

Това се случи след 33 минути игра, когато Бен даде предимство на състава си, след центриране в пеналта на Илиев и не особено добро групиране на футболистите на българския шампион.

Преднината бе заслужена за "червено-белите", които и след отбелязването на гола не спряха атаките си към съперниковата врата.

Нарушенията зачестиха, като в един момент Марселиньо дори хвана за врата Марко Марин и го прати на земята. Главният съдия обаче настояваше все така да не показва официални предупреждения.

Снимка 404150

Източник: Официален сайт на Лудогорец

Две минути преди почивката Боаки бе изведен по прекрасен начин от свой съотборник, топката премина покрай двама бранители на Лудогорец, а за нападателя, останал очи в очи с Пламен Илиев не остана нищо друго, освен да прати кълбото в мрежата за 0:2.

Вандерсон върна надеждите на "орлите" за нещо повече в мача, разписвайки се за 1:2 след 54 минути игра. Недялков, чиято роля на терена стана доста по-атакуваща след включването в игра на Форстър, подаде добре към Вандерсон, който върна състава си в мача.

Снимка 404147

Източник: Официален сайт на Лудогорец

Попадение на появилия се на терена през вторите 45 минути герой в атаката на "звездашите" Милан Павков в 72-ата минута обаче прекрати интригата в мача и почти сигурно сложи край на спора между двата състава.

Снимка 404120

Източник: Twitter

Ново попадение не беше отбелязано и така Лудогорец записа поражение в последната си контрола зад граница от предсезонната подготовка на шампионите. 

Отборът се прибира в България в неделя, с редовен полет от Истанбул за София. Очаква се самолетът да кацне на летището в столицата в 15:05 часа.

Антони Здравков: Допуснахме изключително леки голове

Антони Здравков: Допуснахме изключително леки голове

"Мога да разделя мача на две части"