Второто Мултиевропейско първенство по таекуондо, което се проведе в столичната "Асикс Арена", приключи с изключителните 80 медала за България във всички дисциплини. 30 от тези отличия са златни.

В последния ден на турнира българските таекуондисти записаха четири пети места, като бруталното съдийство лиши българите от още отличия при мъжете и жените. Калоян Бинев завърши първенството със счупена ръка, след като в срещата за медал, противникът му от Турция игра грубо и неспортсменки, което явно не бе забелязано от реферите. Въпреки тежката контузия Бинев се държа като истински боец до края на срещата, която дори можеше да спечели.

Владимир Далаклиев също усети съдииските аванти и той зае пето място в класирането, заедно с Йордан Колев и Емилия Тасева. Останалите българи, които се включиха в последния ден на първенството отпаднаха на по ранен етап.

Министър Кралев откри Мултиевропейските игри по таекуондо в „Асикс Арена“

Министър Кралев откри Мултиевропейските игри по таекуондо в „Асикс Арена“

"Убеден съм, че ще се чувствате отлично в ръцете на президента на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев"

Поводи за радост обаче имахме в дисциплината Пумсе, където българските представители грабнаха девет златни, седем сребърни и пет бронзови отличия. Това се случва само седмица преди европейското по Пумсе, което ще се проведе в турския курорт Анталия.