Един от най-популярните и успешни ММА състезатели в България Камен Георгиев коментира пред ТОПСПОРТ следващия сблъсък в професионалната си кариера.

Георгиев се изправя срещу Юсуф Хайрович в основната битка за вечерта на 15.02, в Златибор. Събитието е организирано от промоутъра AFC, който е сред най-популярните в Сърбия.

Треньорът в "Боен клуб България" сподели любопитни подробности около подготовката си.

"Проучих го много добре. Първоначално не се задълбочихме много, но след това решихме да навлезем в детайли, тъй като ни направиха впечатление някои специални аспекти от играта му.

Много е комплексен. Разнообразен състезател. Движенията с ръцете са бързи, дори доста бързи за тази категория. Прави тройни комбинации.

Снимка 454482

Източник: topsport.bg

Направи ми впечатление и работата му в партер. Не личи да има каквото и да било притеснение, когато не е във водеща позиция на земя. С борбата му няма да има проблем. Не мисля, че е притеснителна. Но действително в партер е на ниво.

Как се готвя самият аз за него? Изчиствам основно собствените си грешки. Наблягам на силните си страни и подобрявам слабите.

За съперника на Нурал нямаше много информация, но също сме наясно за какво трябва да бъдем внимателни. Има добри колена. Висок е, което отваря поле за действие от дистанция, както и по всяка вероятност за използване на краката му.

Снимка 464587

Източник: Facebook

Тони Маркулев също трябваше да се бие, но за съжаление мачът му отпадна. Но помага изключително много в подготовката.

Имах травма в гърба, която ме притесни. Сериозна си беше. Смятах, че ще отшуми бързо, но се наложи да се справям продължително с нея. До срещата всичко ще бъде изчистено. Единствено не беше приятно това, че заради контузията горях много кислород, по време на спарингите.

Камен Георгиев: Радвам се, че мога да разчитам на екип от доказани професионалисти, това е разковничето

Камен Георгиев: Радвам се, че мога да разчитам на екип от доказани професионалисти, това е разковничето

"Камару Усман и Аманда Нунеш ще са победители на UFC 245"

Гледал съм съперника си на гала в Чехия. Направи ми впечатление. Разнообразен и комплексен състезател, както вече отчетох.

Бъдете сигурни, че ще се подготвя оптимално", гарантира една от звездите на българския ММА.

Камен Георгиев: ММА промоутърите в България са едно цяло и заедно повдигат нивото на бойните спортове (ВИДЕО)

Камен Георгиев: ММА промоутърите в България са едно цяло и заедно повдигат нивото на бойните спортове (ВИДЕО)

"В нашия клуб вървим напред заедно от много години, всеки подпомага другия"