Благой Иванов получи повече от сериозно предизвикателство, като срещна в октагона Черния звяр - Дерик Люис в сблъсък от тежка категория на UFC 244 в Ню Йорк.

Препятствието бе високо, но беше необходимата стъпка напред, ако Благой искаше във възможно най-кратък времеви интервал да се изправи първо срещу някой от Топ 3 в ранглистата, а след това, защо пък не, да стигне до битка за пояса в тази теглова дивизия.

Всички българи стискаха палци за Багата и се надяваха на негов успех. За съжаление той отстъпи с 1-2 съдийски гласа и записа второто си поражение в най-популярната ММА организация в света.

Благой Иванов загуби от Дерик Люис в "Медисън Скуеър Гардън"
на живо

Багата загуби от Черния звяр в "Медисън Скуеър Гардън"

Проследихте на живо случващото се в Ню Йорк

Казвайки "пояс" обаче ще трябва да отбележим събитието на вечерта в митичния "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк.

Снимка 450887

Източник: Twitter

Спорът за BMF колана на UFC обещаваше зрелище на всички зрители. Гарантираше им битка в най-чистия ѝ вид. Изправи един срещу друг бойци, проправили си пътя към октагона по най-натуралния, но също така и труден начин. Тръгвайки от най-ниското стъпало. От боевете на улицата.

Хорхе Масвидал и Нейтън Диас.

Снимка 450885

Източник: Twitter

Хорхе Масвидал спечели след докторска забрана.

Преди да е изтекла и минута от битката, лицето на Диас вече беше обляно в кръв. Причината - мощна комбинация от удари в лицето на боеца, последвана от убийствен десен кик. Той дойде след навеждане на Диас напред и намиране на перфектния тайминг от страна на Масвидал. Последва продължителен престой на Диас на пода. Когато се изправи, той все пак успя да пласира няколко добри крошета.

Вторият рунд започна малко по-равностойно, но комбинация десен прав-ляво кроше прати Диас на пода. В края на тази част пък Масвидал осъществи тейкдаун, Диас се извъртя и опита "хийл хук", но не успя да приложи събмишъна. Краят на рунда дойде при серия от удари на Масвидал.

Хорхе Масвидал контролираше случващото се в октагона и в третата част. Продължаваше да отваря аркадата над дясното око на Диас. На четири пъти осъществи продължителни серии от удари в лицето на Нейт Диас, като само до средата на рунда значителните пласирани удари вече бяха двойно повече за него.

Срещата бе спряна преди началото на следващия рунд.

Докторите не позволиха двубоят да продължи. Масвидал покани Диас да решат спора помежду си извън октагона. Това обаче не се случи.

Здравето на бойците е на първо място.

Но и феновете, и състезателите изглеждаха безкрайно разочаровани от случилото се.

Снимка 450889

Източник: Twitter

Победата е за Хорхе Масвидал. Той категорично беше по-добрият боец в октагона, преди да бъде взето решението за прекратяване на боя.

Ще предвидите победителя от Масвидал - Диас? Успех...

Ще предвидите победителя от Масвидал - Диас? Успех...

Тази битка не просто е необходима. Тя е "супер необходима"