Приключи лятната пауза в Мото ГП. Този уикенд най-добрите мотоциклетисти ще се състезават за Голямата награда на Чехия на пистата в Бърно.

Мартин Чой беше над всички в Серес

Мартин Чой беше над всички в Серес

Милен Георгиев също увенча с победа прекрасното си каране

Този сезон битката за Световната титла в Кралския клас е много оспорвана, като петима са вкопчени в битката за първото място. Почти след всяко състезание лидерът е нов. След надпреварата в Германия начело излезе състезаващият се с Хонда световен шампион Марк Маркес. Той изпревари само с пет точки каращия Ямаха Маверик Винялес.

Двамата испанци са следвани от двама италианци. Любимецът на тифозите Андреа Довициозо постигна две победи и е само на точка зад второто място. "Доктора" Роси е четвърти, но също може да оглави класирането с една победа в Бърно. Той ще стартира за 22-ри път на емблематичната чешка писта.

Още един испанец - Дани Педроса е с добри шансове за челно класиране. Пилотът на Хонда е  с 103 точки. Педроса може да влезе в почетния клуб на тези, които сса се качвали 150 и повече пъти на подиум. Преди него са Валентино Роси с 225 подиума и легендарния Джакомо Агостини с 159 подиума.Неговият отбор е най-добър в последните сезони на пистата в Бърно.

Освен Винялес и Роси, Ямаха имат още двама пилоти, които се представят впечатляващо. Йонас Фолгер и Йоан Зарко вече се качиха на подиума през 2017-а.

Снимка 306378