Обичаме новините за филми, базирани на книги, защото винаги ни човърка дали има шанс филмът да е по-добър от книгата.

Е, в повечето случаи това не е така, но интересът си остава. Същото важи и за "Живият хаос" (Chaos Walking), който вчера, 19 ноември, най-после се сдоби и с трейлър.

Трябваше да го видим по кината още през март 2019 г., но поради необходимостта от това някои сцени да бъдат заснето отново, това не се случи.

Филмът е базиран първата книга от трилогията на Патрик Нес "Живият хаос: Не пускай ножа" (изд. Артлайн Студиос, 14.99 лв). И сюжетът е повече от интересен, защото действията се развиват в свят, в който мислите не са нещо лично и съкровено, а всички могат да чуят за какво си мисли човекът до тях.

И в този мистериозен свят няма жени, защото всички са загинали. Останалите мъже пък биват водени от мистериозен Шум, благодарение на който чуват мислите един на друг.

Снимка 506175

Източник: chaoswalking.movie

Един ден обаче от Космоса се появява чудато момиче - Виола (Дейзи Ридли). Тод (Том Холанд) пък се натъква на нея и в стечение на обстоятелствата решава, че си заслужава да се опълчи на хората си, за да я защити. 

Защото както често се случва - не всичко е такова, каквото изглежда. Или пък каквото е представено...

Снимка 506174

Източник: chaoswalking.movie

В "Живият хаос" участие имат също така Мадс Микелсен, Ник Джонас и Синтия Ериво. Трябва да признаем, че видяното в трейлъра ни допадна много и Том Холанд отново ни се набива доста приятно на очи с изявите си.

Плановете са "Живият хаос" да тръгне по кината по някое време през 2021 г., а ние можем само да стискаме палци, че това ще се случи възможно най-скоро.