Българският национален отбор по футбол излиза за своя втори двубой от квалификациите за Евро 2020. Задачата на "трикольорите" е повече от трудна, тъй като тази вечер гостуваме на амбицираните косовари. Битката в Прищина се очаква с огромно нетърпение от домакините, като 14-хилядния стадион в столицата им отдавна е разпродаден.

С косоварите шега не бива!

С косоварите шега не бива!

Съперникът на България е изключително опасен, защото просто няма какво да губи

Настроението в лагера на България пък е взривоопасно. "Лъвовете" стартираха с равенство срещу Черна гора преди няколко дни, като евентуален неуспех и днес ще намали сериозно шансовете ни за едно от първите две места в група "А".

Квалификацията може да се окаже и последен мач начело на тима за Петър Хубчев, след като ТОПСПОРТ днес първи Ви съобщи, че той ще продължи кариерата си като клубен наставник на Левски. За негов заместник в националния тим пък се смята друга легенда от САЩ 94" - Красимир Балъков.

Левски се разбра с Петър Хубчев! Селекционерът на България сменя Георги Дерменджиев

Левски се разбра с Петър Хубчев! Селекционерът на България сменя Георги Дерменджиев

Красимир Балъков поема националите?

България няма да може да разчита и за този сблъсък на контузените Кирил Десподов и Пламен Илиев. В лазарета обаче вече е и Ивайло Чочев, който получи много тежка травма по време на самия сблъсък. Новите имена в стартовите 11 са тези на Антон Недялков, Симеон Славчев и Кристиян Малинов.

анкета

Как ще завърши европейската квалификация Косово - България?

С убедителна победа за България. 8.6%

С минимална победа за България. 28.1%

Наравно. 24.9%

С минимална победа за Косово. 22.5%

С убедителна победа за Косово. 13.3%

Не мога да преценя 2.7%

Треньорът на Косово Бернар Шалан ще може да използва Бенямин Кололи, който успя да се възстанови навреме от контузията, която лекуваше. За двубоя с България в игра вече е готов и Хекуран Крезиу. Косоварите се намират в изключителна форма, като не познават вкуса на поражението вече цели 12 месеца. Те загатнаха отново за това в петък, когато Дания се спаси с големи мъки от загуба срещу тях в приятелски мач, игран в Прищина. Изненадата в техния състав е свързана с позицията на резерва за рекордьора по мачове за новосформираната държава Самир Уйкани.

Николай Михайлов: Знаем какво да очакваме от Косово

Николай Михайлов: Знаем какво да очакваме от Косово

"Трябва да използваме емоцията срещу тях", заяви вратарят на националния отбор

Квалификацията беше поверена на съдийска бригада от Литва, като главен рефер ще е Гедиминас Мажейка , а негови помощници Витаутас Симкус и Витенис Казлаускас. За четвърти арбитър е назначен Манфредас Лукянчукас.

Петър Хубчев пред мач №20 начело на България

Петър Хубчев пред мач №20 начело на България

Днес селекционерът записва 900 дни на треньорската позиция