Новият национален селекционер говори дълго пред медиите по време на своето представяне. Ето втора част на по-интересното, което сподели за бъдещата си работа в селекцията на България:

"Говори се с хората, които работят тук за състоянието на футбола. Нямам страх да работя в спорта. Като футболист съм дал всичко от себе си за футбола, както и моите хора, които са около мен. Имал съм оферта от един отбор преди това, но не съм усетил, че е времето да я приема.

България в момента е в такова състояние, че ако работим добре половин година-една може да направим добри резултати. Бъдете убедени, че като си тръгна, ще оставя много по-добър национален отбор за следващия селекционер, както Сърбия. Виждате къде е.

Боби Михайлов: Кръстаич има пълен кредит на доверие, целта е да се класираме на Евро 2024

Боби Михайлов: Кръстаич има пълен кредит на доверие, целта е да се класираме на Евро 2024

"На нашия отбор трябва характер и дисциплина"

Не се страхувам от предизвикателства. Относно тактическата схема, гледали сме всички мачове на националния отбор. Имаме си наша тактическа схема, наши виждания, които ще ги използваме в националния отбор, но зависи от качествата на футболистите, с които разполагаме.

Ще гледаме да направим по-добри резултати в Лигата на нациите и в контролните срещи ще наблюдаваме футболистите, които ще можем да използваме по-нататък. Очакванията са много големи. Нямам магическа пръчка, но ще направя каквото трябва отборът да стане по-силно.

Официално: Младен Кръстаич е новият селекционер на България

Официално: Младен Кръстаич е новият селекционер на България

Това обяви президентът на Футболния съюз Борислав Михайлов след края на днешния Изпълком

Ако съм по-голям патриот от българските футболисти, няма да е добре. Тогава нещо ще трябва да се подобри. Трябва да има този национален заряд. За това трябва да се живее. Имаме много малко подготовка за мачовете 3-5 дни. Ако няма добра атмосфера, няма как да станат нещата. Българите и сърбите са сходни като манталитет и съм сигурен, че нещата ще се получат", каза още Кръстаич.