Camera. Action! Не знам дали така започват работния си ден в ГДБОП, но видеата, разпространявани от пресцентъра на МВР със зрелищни арести се увеличиха драстично, откакто Цветан Цветанов оглави силовото ведомство.

И човек си казва - факт, полицията работи. Боже, колко „грешни" хора имало по този свят, Боже.
Арестуват ги навсякъде - на улицата, в квартала ти (на видеото разпознаваш магазина, от който си купуваш хляба и млякото), по домовете им, на работните им места, в болницата.

МВР операторът обаче наскоро изигра лоша шега и на прокуратурата и на самите полицаи. Зам.-градският прокурор на София Роман Василев сега ще трябва да обяснява пред ВСС защо е превишил правомощията си (меко казано) при ареста на ексвоенния министър Николай Цонев.

Също така хиляди недоволни ръце се надигнаха и заговориха за полицейщина.

Превишават ли правата си българските служители на реда? Този въпрос витае из обществото най-вече след ареста на общинския съветник от Варна Борислав Гуцанов.

Жена му обяви, че ще съди МВР за психически тормоз - разбита врата и уплашени деца, след като таткото не отворил на полицаите.
Това е резултатът от ареста на Гуцанов, който все пак излиза от дома си без белезници - за разлика от ексвоенния министър Николай Цонев, „заловен" в болница, при това военна.

И ако някой обвини българската полиция, че прави монтаж, последните два случая я оправдават безвъзмездно. Целта на тези видеа може би е била да покажат как българската полиция работи добре и лови престъпниците-  хвала богу, най-сетне.

Но не започват ли служителите на реда да се чувствата твърде смели преди камера и да преиграват? Сцените твърде много започват да приличат на американски екшън.

И защо си нямаме кино като в Холивуд? Ами просто - и сценаристите, и операторите ни са отишли на работа в МВР. Американците като нищо биха заснели няколко филма със заглавия „Медузите", „Наглите", „Лапачите" - сюжети бол, само пари да се налеят.