Според министрите, финансовата децентрализация на общинските бюджети ще изчисти задълженията на общините. Само че Столичният общински съвет едва ли е на същото мнение! Защото какво по-лошо от това бюджетът на столицата да бъде орязан със 110 милиона лева и то в сферите, които живо вълнуват обществото – няма да има държавни пари за градския транспорт, за осветлението на улиците, а какво остава за чистотата и озеленяването на града?!

“Намирисва” на големи социални проблеми!

Защото от “Софийска вода” вече са готови с поредния проект за модернизация на водопреносната система и “се надяват” на ценово увеличение!

Само че, какво ли ще каже българинът за тези все нови и нови модернизации, от които резултатите остават невидими, но затова пък мизерните му парички видимо се топят в инвестициите за тях!

И без това министрите вече изповядаха – Увеличение на тока няма как да няма! Така че напълно възможно е да чуем същото и за водата…

Какво ли ни очаква пък в градския транспорт?! Където след невероятните “контрольорски хайки” на нередовни пътници, при всяко качване във автобуса столичани гледат по-уплашено и от зайци…Може би надеждата, че парите няма да стигат дори за “контрольорските хайки”…

И на края – остава гатанката – защо министрите решиха да ни оставят без уличното осветление? Защото си имаме Бойко Борисов, който дори и нощем може да ни пази, или, за да не гледаме какво се случва в държавата?!