Франция и Португалия не излъчиха победител помежду си в дербито от 3-та група на Лига "А" на турнира Лига на нациите.

Битката на френска земя завърши без в нея да бъдат реализирани попадения - при резултат 0:0.

В класирането и двата отбора имат актив от по 7 точки, а Швеция и Хърватия са след тях. Португалците остават на върха в подреждането, заради по-добрата си голова разлика.

Снимка 500137

Източник: Twitter

Това бе първи мач между Франция и Португалия от финала за Евро 2016, когато Кристиано Роналдо и компания се наложиха с 1:0 след продължения.

През първото полувреме положенията за отбелязване на гол не бяха много, като едно от най-чистите се откри пред мегазвездата на световния футбол Кристиано Роналдо.

Снимка 500141

Източник: Twitter

Португалският ас получи страхотно подаване в наказателното поле, топката застана току пред краката му, той отправи изстрел, но пред него се хвърли бранител, който изби с крак кълбото пред очите на невярващия лидер на тима.

Вторите 45 минути започнаха взривно, с множество положения и пред двете врати, но все така без да се стигне до откриване на резултата.

Снимка 500139

Източник: Twitter

За "петлите" добра възможност пропусна Мбапе. Той можеше да се разпише малко преди да измине час игра, но се забави и сам затвори ъгъла си за стрелба, след което топката се отби от външната страната на мрежата.

Така или иначе обаче голове не бяха отбелязани, като спорът приключи така, както и започна - при резултат 0:0.