Общата конвенционална престъпност е намаляла с близо 58%. От 1 юни досега процентът на тази престъпност e намалял с близо 29%. Налице е трайно намаляване на престъпленията, като най-характерното е, че за вчера и за онзи ден на територията на цялата страна е нямало нито едно противозаконно отнето моторно превозно средство.

С това се похвали директорът на Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) Станимир Станев.

Образуваните досъдебни производства, между които и бързи такива, за периода от 1 до 8 юли включително са 72 броя. Общо проверени места, за които има информация, че се извършва търговия или купуване на гласове са 3 146 към тази сутрин. Лица, проверени от активния криминален контингент - 9 588.

Полицията на крак за изборите

Полицията на крак за изборите

Сформиран е полицейски щаб

Проверените заложни къщи и предоставящи бързи кредити са 1 864. Проверените лица, които са се утвърдили като лидери на групи, занимаващи се с купуване на гласове са 818 души. Брой проверени собственици на фирми с цел предотвратяване на корпоративния вот са 1741. Проверените са близо 50 000 моторни превозни средства и са задържани общо 938 лица по Закона за МВР. Съставени са близо 7 000 протокола за предупреждения по чл. 65 по Закона за МВР, 155 лица са обявени за общодържавно издирване.

Общо преписките са 173 броя, по които продължава работата.