10 млн. лева струват на държавата правата за провеждането на Световната купа по волейбол у нас. Това стана ясно в началото на днешното правителствено заседание.

Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол и бивш национал Любо Ганев връчи на премиера Бойко Борисов купата по волейбол с думите: "От името Българската федерация по волейбол искам да ви благодаря, че благодарение на вас и на вашето правителство тази купа, която е от световното първенство по волейбол, е вече в България.
Аз се радвам, че точно тук е първата спирка на купата. Тя в следващите няколко месеца ще обиколи много градове в България и надявам се последната спирка ще бъде в ръцете на някой от състезателите от волейболния ни отбор", заяви Любо Ганев.

От своя страна премиерът подчерта, че много разчитаме на нашите момчета - треньори, приятели, да зарадват българите.

Борисов припомни, че преди да получим правата за световната купа по волейбол, правителството първо е инвестирало в строителството на спортни зали.

"Помните каква беше залата във Варна, "Арена Армеец" я нямаше, залата в Русе я нямаше, в Пловдив я нямаше - след това на базата на това ни дадоха световното първенство по волейбол - таксите и въобще, за да се проведе това световно първенство.
10 млн. лева струва на държавата, но аз си мисля, че президентът на федерацията, деятелите и всички български запалянковци, които обичат волейбола ще го оценят и дай Боже, да се представят нашите момчета добре. Мисля, че това е една добра реклама за държавата и за всички останали. Пожелаваме успех - дано имаме късмет", каза още Борисов.