Народното събрание освободи от длъжност министъра на финансите Владислав Горанов, министъра на вътрешните работи Младен Маринов, министъра на икономиката Емил Караниколов, министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и министъра на туризма Николина Ангелкова.

БСП очаква Борисов в НС на крака и със скандиране "Оставка!"
Обновена

БСП очаква Борисов в НС на крака и със скандиране "Оставка!"

Левите отново скандираха „Оставка“

За ремонта на кабинета гласуваха 116 народни представители, против бяха 89 депутати, въздържали се нямаше. Промените в кабинета бяха обявени вчера след коалиционен съвет между ГЕРБ и "Обединени патриоти" на коалиционен съвет. В пленарната зала персоналните промени в кабинета бяха представени от вицепремиера Томислав Дончев. Премиерът Бойко Борисов не дойде, въпреки настояването на опозицията. Освобождаваните от постовете си министри също не дойдоха в зала.

Досегашният финансов министър Владислав Горанов няма да се връща и в парламента. Това стана ясно от съобщение на председателя на парламента Цвета Караянчева. Очакваше се, след като напусна Министерски съвет, да се върне в законодателния орган. Той обаче е подал оставка, която депутатите гласуваха.

В парламента поне засега се връща бившият министър на туризма Николина Ангелкова. Самата процедура бе предшествана от бурни дебати.

Депутатите одобриха досегашния вицепремиер по икономическата и демографската политика Марияна Николова за министър на туризма. На стола на Маринов сяда директорът на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски, а на този на Ананиев - директорът на "Александровска" болница проф. Костадин Ангелов. Финансовото ведомство се поема от досегашния министър на здравеопазването Кирил Ананиев, а министър на икономиката ще е досегашният заместник-министър Лъчезар Борисов.

Президентът се изявявал като Че Гевара

Президентът се изявявал като Че Гевара

Валентин Николов: Отговорността изисква кабинетът да не подава оставка

По-късно във Велико Търново президентът Румен Радев заяви, че не одобрява рокадите в кабинета. Според него с този ход само се печелило време.

Кабинетът печели време, а България губи според Румен Радев

Кабинетът печели време, а България губи според Румен Радев

Искал да види управление, което спазва законите и Конституцията