Не одобрявам рокадите в кабинета. Това е опит за печелене на време, от който губи България. Това заяви президентът Румен Радев във Велико Търново след церемонията по удостояване с първо офицерско звание на курсантите от Националния военен университет, цитиран от БиТиВи.

Трябва да направим така, че да имаме управление, което да бъде отчетно, прозрачно и отговорно пред хората, смята той.

116 депутати гласуваха "за" рокадите в кабинета Борисов 3

116 депутати гласуваха "за" рокадите в кабинета Борисов 3

Владислав Горанов подаде оставка и депутат

Според държавния глава единственият изход от настоящата ситуация е оставката на правителството, на главния прокурор Иван Гешев и предсрочни избори.

"Слушам хората, чета плакатите, виждам млади и стари с трибагреника. Аз заемам страната на хората. Представяте ли си какво може да се случи за тази половин година, която остава до редовните избори, когато няма доверие в управлението", запита държавният глава.

Той заяви, че иска управление, което да налага и да бъде пример за законност и спазване на конституцията. "Да върши смислени реформи, да ни интегрира в Европа и да ни модернизира", каза Радев.

Ремонтът на кабинета Борисов - 3: четирима министри си отиват

Ремонтът на кабинета Борисов - 3: четирима министри си отиват

Владислав Горанов, Младен Маринов, Емил Караниколов, но и Николина Ангелкова

Припомняме, тази сутрин депутатите приеха вчерашните промени в кабинета "Борисов-3". Депутатите от БСП заявиха, че очакват премиера Бойко Борисов да дойде в парламента и скандираха "Оставка!". Междувременно стана ясно, че премиерът е под карантина, защото началникът на политическия му кабинет Деница Желева е с положителен тест за коронавирус след връщането си от Брюксел.

На 15-тия ден президентът Радев окуражи протеста да се не отказва
Обновена

На 15-тия ден президентът Радев окуражи протеста да се не отказва

Властта е глуха и не чува гласа на хората