Руска ракета се заби в девететажна жилищна сграда в покрайнините на Одеса. По последни данни са загинали 14 души, включително едно дете. По-късно властите съобщиха за 18 жертви.

Служители на Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна работят на мястото на ракетно нападение. Други трима починали са открити в близката почивна станция, където е паднала втората ракета. Ударът е попаднал в покрайнините на Одеса.

"На 1 юли около 01:00 ч. в селище от градски тип в Белгород-Днестровски район в резултат на ракетния удар е имало частично разрушаване на девететажна жилищна сграда с последващ пожар на прилежащия към нея магазин на площ от около 20 кв. м. Към 06:00 ч.Повече от 30 души са ранени, включително четири деца и бременна жена, а осем души са спасени от развалините, включително три деца.

От министерството съобщиха, че седем души, включително три деца, са били спасени изпод развалините. 

Тази сутрин оперативното командване "Юг" на Въоръжените сили на Украйна съобщи, че снощи по Одеска област са били изстреляни три ракети от руски бомбардировачи Ту-22.

Ракетите по Одеска област са били модел Х-22, изстреляни са от самолет на стратегическата авиация от Черно море в Белгород-Днестровски район на Одеска област.

Ракети летят и по Одеса

Ракети летят и по Одеса

Ракетата е била изстреляна от руски стратегически бомбардировач Ту-22

Това е вторият удар по Одеския регион за по-малко от денонощие. В четвъртък следобед началникът на Одеската областна военна администрация Максим Марченко съобщи за два ракетни удара в региона. Според него тези удари не са причинили разрушения или жертви.

В четвъртък сутринта руските войски се изтеглиха от Змийския остров, разположен на няколко десетки километра от Одеса, след поредния обстрел от страна на украинската армия.

Украйна: Бум! Няма повече руски войски на Змийския остров
Обновена

Украйна: Бум! Няма повече руски войски на Змийския остров

Москва потвърди, че руските сили са се изтеглили от стратегическия авантпост в Черно море