Шестима души са били ранени при ракетен удар в Одеския регион в Южна Украйна. Ракетата е била изстреляна от руски стратегически бомбардировач Ту-22, съобщи в понеделник командването на южната отбрана на Украйна, цитирано от УНИАН.

Според властите сред жертвите има и едно дете.

В резултат на удара са разрушени няколко жилищни къщи и стопански постройки с приблизителна площ от 500 квадратни метра в жилищния район на едно от селата в региона. Пожарникарите все още се борят с огъня, предизвикан от нападението.

По информация на командването "Юг" буря в Черно море все още блокира корабоплаването от руския флот, но два кораба са в готовност да нанесат ракетни удари.

Вчера бе съобщено, че противовъздушната отбрана на Одеска област е успяла да спре ракети, изстреляни от окупирания Крим.

В последните два дни Русия нанася масирана ракетна атака, а вчера атакува включително и към столицата Киев.

Взривове в Киев

Взривове в Киев

Съобщава се за пожар в 9-етажна жилищна сграда и за пострадали

Това е първият подобен мащабен удар по Киев от края на април и вероятно е пряк отговор на срещата на западните лидери на Г-7, подобно на предишните удари на 29 април по време на посещението на генералния секретар на ООН Антонио Гутериш в Киев.

Масирана ракетна атака срещу Украйна удариха град Житомир и предградията му, както и централния украински град Днепър и Запорожие в югоизточната част на страната, обстрел имаше и по западната област Лвов. Тогава за пръв път и руски бомбардировачи изстреляха крилати ракети и от въздушното пространство на Беларус.

Ракети летят по Централна и Западна Украйна

Ракети летят по Централна и Западна Украйна

Житомир, Яворов, Днепър