Две руски ракети удариха в близост до град Черкаси в централната част на Украйна, съобщава "Ройтерс".

Един човек е загинал, а петима са ранени вследствие на въздушната атака.

"Днес противникът нанесе ракетни удари по Черкаска област. Има два удара в близост до областния център. Един загинал и петима ранени. Инфраструктурата е повредена", докладва областният управител Игор Табурец в "Телеграм".

От началото на войната през февруари до момента Черкаси до голяма степен беше незасегнат от бомбардировките.

Вчера обаче Русия предприе масирана ракетна атака срещу Украйна. За пръв път руски бомбардировачи изстреляха крилати ракети и от въздушното пространство на Беларус - 24 ракети удариха Житомир и предградията му. Един военнослужещ беше убит, а друг бе ранен.

Взривове в Киев

Взривове в Киев

Съобщава се за пожар в 9-етажна жилищна сграда и за пострадали

Украинското оперативно командване "Юг" съобщи, че руските войски са се опитали да атакуват Одеса под прикритието на гръмотевична буря с две ракети "Оникс", които са били изстреляни от бреговата ракетна система "Бастион" от територията на анексирания Крим.

Според украинските военни и двете ракети са били свалени от противовъздушна отбрана при приближаването им към града.

На ракетен обстрел по-рано бяха подложени подложени също централния украински град Днепър и Запорожие в югоизточната част на страната.

Бяха изстреляни и шест ракети по военен обект в района на Яворов в Лвовска област. Две от шестте ракети, изстреляни от Черно море, бяха свалени от силите за противовъздушна отбрана. Беше съобщено за четирима пострадали.

Ракетни удари имаше и по селище Десна в Черниговска област. Към него бяха изстреляни общо 20 ракети откъм Беларус, както от самолети, така и от земята. Инфраструктурата на населеното място е напълно разрушена.

Тази сутрин бееше съобщено и за експлозии в столицата Киев.

Украйна се готви за кървава отбраната на Лисичанск

Украйна се готви за кървава отбраната на Лисичанск

Киев иска помощ от Запада