Бившият директор на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов прогнозира, че  2.9 млн. избиратели ще гласуват на предсрочните парламентарни избори на 2 април.

Не е ли обидно една модерна европейска държава да се занимава с хартия, ролки и всякакви други работи, каза проф. Константинов в студиото на bTV. Нашите СИК са зле обучени и недобре образовани и заради това стават скандалните резултати от изборите. Със смесеното гласуване ще се върнат половината хора, които не са искали да гласуват - над 300 000 избиратели, смята проф. Константинов.

Радев и ЦИК за рисковете: Грешки на СИК, еднаквата бюлетина за хартия и машини

Радев и ЦИК за рисковете: Грешки на СИК, еднаквата бюлетина за хартия и машини

Президентът проверява за кога може да насрочи следващите парламентарни избори

За него видеонаблюдението на предсрочните избори е вредно и е натиск върху избирателите.

Бившият зам.-председател на обществения съвет към ЦИК Румяна Дечева добави, че машините на изборите ще бъдат принтери. Тя не очаква там да бъдат подводните камъни. До момента това, което е използвано, е хартия от производителя на машините.

Не изборът между хартия или машина е това, което подкопава доверието, а резултатът от изборния процес. Много трудно ще стигнем до същината на това, което избираме и за какво ги избираме тези хора - отново ли отиваме на мач между ЦСКА и "Левски", или ги избираме за друго, коментира Дечева.

Нова политическа карта очаква Нинова след изборите

Нова политическа карта очаква Нинова след изборите

Националният съвет на социалистите решава за евентуални коалиции с ГЕРБ