С това решение на правителството се защитава държавният интерес. Това каза министърът на икономиката Емил Караниколов пред журналисти по повод решението да бъдат отпуснати 2 млн. лв. за арбитражното решение за Български морски флот.

МС отпусна 2,4 млн. лева за обжалване решение срещу Агенцията за приватизацията

МС отпусна 2,4 млн. лева за обжалване решение срещу Агенцията за приватизацията

Предложението е на икономическия министър Емил Караниколов

Караниколов заяви, че договорът за приватизация продължава да има контрол. По думите му той ще изтече 2018 г., такъв е договорът, че чак на 10-та година трябва да се отчете контролът. Емил Караниколов бе категоричен, че няма основания за разваляне на договора. Министърът на икономиката обясни, че единственото забавяне по изпълнението на договора е за работната сила, за което се плащат неустойки. "Нямам основание за прекратяване на договора, тъй като за прекратяването на договора трябва да има пълно неизпълнение", констатира още министър Караниколов.

МС забранява приватизацията на държавни дружества

МС забранява приватизацията на държавни дружества

Дружествата в забранителния списък са стратегически за държавата

От своя страна вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че всички българи трябва да са удовлетворени от решението на правителството. "Ако не бяха отпуснати тези пари и ако не беше обжалвано решението на арбитражния съд, тогава щеше да се създаде една изключително опасна практика да се обжалва всяка приватизационна сделка и то точно от приватизаторите, които да искат да се променят условията, подписани в договора за приватизация", допълни Симеонов.

По думите му, ако това бъде допуснато - това ознчава един лавинообразен процес, което би дошъл в повече на българския бюджет и финанси. "Това не трябваше да се допусне, така че аз съм удовлетворен, че макар и на втората седмица от поставянето на този въпрос в МС, все пак решението дойде", заяви вицепремиерът.

Относно коментарите от дружеството, Симеонов заяви, че няма как да коментира анонимни писания, който той определи като клюки и медийни партенки.

В най-тежката криза спасихме от фалит БМФ, горд Домусчиев

В най-тежката криза спасихме от фалит БМФ, горд Домусчиев

След обвиненията, че не изпълнява приватизационния договор