20% подкрепа биха събрали от ГЕРБ ако изборите се провеждат днес, показва изследване на агенция „Барометър инфо", цитирани от БНР.

Данните сочат, че партията запазва водещата си позиция, но все по-малко се приема като алтернатива на сегашното управление.

Социолозите от „Барометър инфо" отчитат лек спад в подкрепата за ГЕРБ и анализират, че харизмата на Бойко Борисов не е достатъчна, за да дърпа рейтинга на партията нагоре.

Според тях, много местни лидери, преминали през няколко партии, са се явили на местните избори от ГЕРБ и сега носят негативи на партията на Борисов.

Данните на „Барометър инфо" сочат, че подкрепата за евентуална коалиция между ВМРО, „Земеделски народен съюз" и „Лидер" би била малко под 4%, ако парламентарните избори бяха днес.

Ако доверието в нея се запази, тази коалиция ще е изненадата на следващите парламентарни избори, смятат от „Барометър инфо".

Данните от изследването показват, че въпреки негативите, които понася БСП като част от управляващата коалиция, успява да запази нивото си на подкрепа в рамките на 15%. Малко над 6% е доверието на избирателите в ДПС, следвани то „Атака" с 5%.