Подобряват се предпоставките за реализацията на проекта "Южен поток", каза руският премиер Путин в началото на срещата си днес с българския премиер Сергей Станишев, предаде БНР.

Двамата се срещнаха в резиденция "Ревиера" в руския град Сочи по време на еднодневното работно посещение на българския премиер.

Срещата започна с около 3 часа по-късно от предвидения в програмата час заради проточили се преди това срещи на руския премиер.

Сергей Станишев подчерта, че за българската страна е много важно да не се забавя реализацията на проектите, за които бяха подписани договори при посещението на Путин в България.

Освен "Южен поток" за България е важна и реализацията на АЕЦ "Белене", както и на Бургас-Александруполис, каза Сергей Станишев. По думите му, основната задача е тези проекти да се наблюдават много внимателно и да няма забавяне.

Станишев посочи, че днес начело с министър Гагаузов в Сочи е пристигнала група български бизнесмени и заяви очакванията на българската страна те да се включат в изграждането на инфраструктурните проекти, свързани с Олимпийските игри в Сочи през 2014 година.

Според Путин реализацията на тази задача е напълно възможна и част от инфраструктурните проекти вече се строят.