На официална церемония в Кандахар, Афганистан, 35-ият български военен контингент прие изпълнението на задачите в мисията на НАТО "Решителна подкрепа".

Командирите на 34-ия и 35-ия български военни контингенти полковник Светослав Халваджиев и полковник Георги Маргитин подписаха акта за сдаване и приемане на правомощията.

Бригаден генерал Джон Латроп - командир на Командването за обучение, подпомагане и съветване "Юг", връчи на военнослужещите от 34-ия български контингент медали за участие в мисията на НАТО "Решителна подкрепа" и им благодари за достойната служба. На церемонията присъстваха военнослужещи от коалиционни страни-партньори.

Наши военни медици заминаха за Афганистан

Наши военни медици заминаха за Афганистан

С 35-ия контингент на Въоръжените сили

В състава на 35-ия български военен контингент са включени национален елемент, рота за охрана, екип от съветници и офицери в щаба на мисията на НАТО.

Българските военнослужещи изпълняват задачи, свързани основно с организиране на контролно-пропускателния режим на автомобилния и пешеходния трафик на летище Кандахар, както и с обучение, съветване и методическо подпомагане на формирования и военнослужещи от Афганистанската национална армия.

Каракачанов дари икона на бойците от 35-ия наш контингент в Афганистан

Каракачанов дари икона на бойците от 35-ия наш контингент в Афганистан

Мисията на НАТО "Решителна подкрепа" помага за подготовката на администрацията