Несъответствия в имуществените декларации на депутати и други лица, заемащи публични длъжности, са установили инспекторите на Сметната палата, става ясно от публикувания списък на сайта на институцията.

Сметната палата публикува два списъка - тези, които са подали годишни декларации и встъпителни декларации до 15 ноември 2010 година. Несъответствия в годишните декларации има при 169 души, а при встъпителните декларации - на 95 души.

42 хиляди лева, приходи от наем не е декларирал Павел Шопов - заместник-председател на парламента и на парламентарната група на „Атака".

Геновева Алексиева от ГЕРБ не е декларирала дялове на съпруга си във фирма. Колегата й от БСП Георги Кадиев не е упоменал участия на съпругата си във фирма. Подобно несъответствие е открито и в декларацията на Илия Баташки от БСП.

Бившият заместник-министър на енергетиката и настоящ директор на Български енергиен холдинг Мая Христова също не е декларирала дялови участия на съпруга си във фирми.

Несъответствия има и при четирима директори на ДАНС към 2010 година, както и в декларацията на заместник кмета на Бяла, Варненско, Георги Касабов.

Директорът на СЕМ Георги Лозанов пъкне е декларирал апартамент от 94 квадратни метра, както и че съпругата му притежава жилище и кола.