Министерският съвет одобри допълнителни 43,3 млн. лв. за общините Варна и Белово.

По бюджета на община Варна са предвидени допълнително средства в размер на 43,2 млн. лв. за разрешаване на инфраструктурен проблем в централната част на града.

Припомняме, миналата седмица новината, че ГЕРБ и Георги Гергов, член на БСП, са сключили сделка за терен в центъра на Варна, т.нар. Дупка,  предизвика скандал в столетницата.

Става въпрос за решение, общината да закупи имота на Георги Гергов - терен, за който община Варна има действащ план за построяване на търговски дом. Предвид местоположението на имота на три улици по закон няма ограничение за интензивността на застрояване.Заради археологическите находки на мястото ще се наложи и санкция на Министерство на културата.

Предишната "оферта" включваше замяна на акциите на община Варна в Пловдивския панаир срещу апетитния имот. Преди време Георги Гергов беше обявил, че е инвестирал в Дупката 12 милиона лева. Стойността на акциите на Община Варна в Пловдивския панаир са на стойност 16 милиона лева. До размяна обаче не се стигна.

С днешното си решение Министерски съвет предвиди и 70 хил. лв. за обзавеждане и оборудване на Народно читалище "Св. Св. Кирил и Методий - 1910", с. Мененкьово, община Белово.

Средствата са предназначени за възстановяване на основните функции на читалището след пожар.