Изпълнителната комисия на ГЕРБ възложи на кмета на Община Варна Иван Портних и на групата общински съветници на ГЕРБ да обсъдят и приемат решение за безвъзмездното предоставяне на 29% от акциите от Международен панаир - Пловдив на Министерство на икономиката. Това трябва да стане на сесията на Общинския съвет, която ще се проведе на 2 май 2017 г.

ДСБ не иска община Варна да придобива акции на "Пловдивски панаир" АД

ДСБ не иска община Варна да придобива акции на "Пловдивски панаир" АД

Те смятат интересите на града за по-важни от интересите на Гергов

Решението беше взето по време на заседанието на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Целта, според ГЕРБ - продължаване на действията за консолидация на държавната собственост в Международен панаир - Пловдив.

По време на заседанието членовете на Изпълнителната комисия на ГЕРБ се запознаха подробно с всички факти и обстоятелства около взето решение на сесия на Общинския съвет в Община Варна, относно придобиване на акции от Министерство на икономиката в Международен панаир - Пловдив.

Припомняме, днес пловдивският Общински съвет отказа акциите, предоставени от държавата в Международния панаир.

ГЕРБ дават назад за Пловдивския панаир
Обновена

ГЕРБ дават назад за Пловдивския панаир

Борисов не иска да се петни името на партията му от лични икономически интереси

Това стана във връзка с вчерашното решение Изпълнителната комисия на ГЕРБ да възложи на кмета на Пловдив Иван Тотев и групата общински съветници да отменят решението от предишното заседание за придобиване на държавния дял от панаира.

Въпроса с акциите за международния панаир в Пловдив станаха и причина за много нападки и обвинения в Народното събрание. По-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова запита защо ГЕРБ не са разследвали Пловдивския панаир, а от станата на ГЕРБ Цветан Цветанов повдигна темата с червените драми около Георги Гергов.