С Декларация още от 3 август 2016, ДСБ-Варна призовава общинските съветници във Варна да не приемат прехвърлянето на 29 процента от акциите на държавата в "Пловдивски панаир" АД на община Варна, съобщават от пресцентъра на партията.

Заявили са тогава, че това е прецедент и предпоставка за последващи съмнителни практики.

ДСБ и към момента държи на позицията си, че мажоритарен собственик на "Пловдивски панаир" АД е Георги Гергов, който е такъв и в "Търговски дом" АД във Варна и, че целта на този "данайски дар" е да се защитят неговите интереси, коментират от синята партия.

9 месеца след техния апел за отхвърляне на "тази порочна схема с акциите на "Пловдивския панаир" и общините Пловдив и Варна", е възможно да се вземе решение в полза на Варна и варненци, допълват те.

Призовават съветниците на ГЕРБ незабавно да свикат сесия на ОбС-Варна с единствена точка - отмяна на решението, с което община Варна придобива 29% от "Пловдивски панаир" АД.

По този начин съветниците на ГЕРБ ще предприемат действия в унисон с взето днес решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и на Бойко Борисов, коментират ДСБ

"Интересите на града са по-важни от интересите на Георги Гергов", считат от партията.