Ще бъдат обезщетени земеделските стопани, които са с под 100% пропаднали площи. Не трябва земеделските стопани да имат основание за притеснение, че държавата няма да се погрижи. Това заяви земеделският министър Иван Иванов пред bTV.

През настоящата година има предвиден бюджет от 5 млн. лв. за обезщетение срещу градушките по схема за държавна помощ. Обезщетенията зависят от това колко площи ще заявят земеделските производители, уточни земеделският министър.

Държавата поощрява и застраховането - 65% от сумата, която земеделските производители дължат на застрахователите, се поема от държавата. За съжаление обаче земеделските стопани не се възползват, не губят нищо, а единствено трябва да си направят застраховка, посочи Иван Иванов. Тази година интересът е изключително нисък и земеделският министър не вижда защо земеделските стопани да не се възползват.

Земеделският министър обеща обезщетения за градушката в Садово

Земеделският министър обеща обезщетения за градушката в Садово

Той пристигна в парламента по искане на вицепремира

Хиляди ракети са изстреляни срещу градушките. От бюджета са осигурени 13.5 млн. лв., които покриват нуждите и няма дефицит на ракети срещу градушките. Земеделските стопани могат да бъдат спокойни, че се обработват градоносните облаци, увери Иванов.

Иван Иванов не знае кой е предложил подкуп на председателя на Българската агенция по безопасност на храните.

Според земеделския министър депутатът от "Продължаваме промяната" Александър Дунчев нанася щети върху партията и в коалицията с твърденията си за партийни назначения в горските стопанства.

Дунчев пречи на стабилността на коалицията, според земеделския министър

Дунчев пречи на стабилността на коалицията, според земеделския министър

Волята на ръководството на министерството била за прекратяване на всички корупционни практики