Недопустима е безпринципната компромисност. Това заяви депутатът от ПП Александър Дунчев пред БиТиВи по повод промените в Закона за околната среда. С измененията пада втората съдена инстанция. Александър Дунчев иска вето върху Закона за околната среда и очаква реакция от държавния глава.

Втората съдебна инстанция щяла да спаси екопроектите. Натискът да няма втора инстанция идвал от МРРБ. Двете инстанции са гаранция срещу зависимите съдии, според народния представител.

Дори и в "Продължаваме промяната" нямало диалог по закона, както и в ресорната комисия нямало диалог. поясни Дунчев и посочи, че това е едно "спуснато решение".

Попитан кой го е спуснал, той отговори: "Коалицията".

Вето на президента щяло да позволи дебат за нуждата от втора съдебна инстанция. Президентът ще помогне, уверен е Дунчев и смята, че ще бъде възстановена втората инстанция.

Няма гаранции за връщане на втората инстанция при обжалване на ОВОС, според екоактивисти

Няма гаранции за връщане на втората инстанция при обжалване на ОВОС, според екоактивисти

Депутатите са направили компромис със съвестта си, смятат от "За да остане природа в България"

Проблем има в коалициите са зависимостите, според народния представител. Ако разкажа всичко, ще се разпадне коалицията, подчерта депутатът. В различни сектори пари отивали към съответните централи, по думите му. Дунчев видя връзка между "предишните и сегашните".

Цялата ПГ на ПП знаела за проблемите и калинките в държавната администрация. За схемата в горите отговаряли министърът на земеделието Иван Иванов и председателят на БСП Корнелия Нинова, по думите му. Промяната тръгва, просто е бавна, защото няма достатъчна подкрепа, обясни Александър Дунчев.

Александър Дунчев: Защо се връщат като директори на горите компрометирани кадри

Александър Дунчев: Защо се връщат като директори на горите компрометирани кадри

Евростратегия иска повече мебели и продукти от дърво