570 нови лекарства ще бъдат включени в актуализирания Позитивен лекарствен списък, който правителството трябва да одобри на днешното си заседание.

Сред новите лекарства в обновения списък за генерични продукти за лечение на злокачествени заболявания, както и продукти за лечение на вътрешноболнични инфекции, Хепатит С, СПИН, астма и сърдечно-съдови заболявания.

Министрите трябва да обсъдят и промени в Закона за пътищата.
Увеличават се и глобите за неразрешени дейности край пътните платна. В момента санкцията е между 50 и 100 лв. С промените в закона глобата ще бъде между 200 и 500 лв. При повторно нарушение се предвижда санкция от 500 до 1000 лв. вместо сегашните 250 лв.

Граждани на ЕС ще могат да работят като държавни служители и в България, предвиждат промени в Закона за държавния служител.
С измененията се урежда статутът на българските държавни служители, които работят в Европейски институции. Законът ще стимулира и назначаването на по-млади служители.

Кабинетът ще промени и Наредбата за командировки в страната. Предвижда се увеличаване ан тарифата на днвевните командировъчни от сегашните 12 на 20 лв.