Защо президентът Румен Радев не коментира частта от записите, от които става ясно, че ПП и г-н Радев са правили "ала бала схема за изборите", че цялата държавна машина е работила за тях, и че ако народът бъде оставен да гласува свободно, те ще имат между 7 и 10%.

Този въпрос задава лидерът на БСП Корнелия Нинова след знаково връчване на мандата на представителите от ПП/ДБ от страна на Румен Радев.

"Господин президентът днес подчерта, че е призван да пази националната сигурност и Конституцията. Подмяната на изборите е грубо посегателство срещу националната сигурност." В поста си във фейсбук Нинова подхваща и тезата, че Кирил Петков е станал министър в нарушение на Конституцията и с протекцията и амнистията от президента.

"Така, че г-н Радев, вие вече не можете да бъдете морален съдник. Вие създадохте проблемите в държавата и няма как да сте част от тяхното решаване."

Иначе според Нинова президентът Радев има право да критикува ПП-ДБ за част от изтеклите разговори, които са шокиращи, но удобно пропуска онази част от тях, които го касаят пряко.

Денков посъветва Радев да не дава съвети на парламента

Денков посъветва Радев да не дава съвети на парламента

Рокадите в службите били от изключително значение, за да може службите наистина да са на България