Опитът за нов национален бюджет е клет опит да се бетонира статуквото. За АБВ това е началото на предизборната кампания на ГЕРБ и една пиар акция, която ще бъде за сметка на хората.

На пресконференция на партията зам.-председателят на АБВ Любимира Ганчева коментира, че Бюджет 2021 подпомага хората, които са близки до властта, и това е най-голямата разделителна линия, която успя да постигне Борисов за десетте си години управление. Затова от АБВ предлагат шест мерки за социален бюджет, с които настоящият проект на бюджета да бъде преработен.

Бюджетът е нагледен пример за още от същото, за липса на стратегия, за липса на визия и за липса на каквато и да е стратегия за извеждане на кризата от порочното управление на премиера Бойко Борисов и от кризата с коронавируса. След 2021 г., ако не се случи радикална промяна, България ще изпита проблемите от десетилетието на Борисов, предупреди Ганчева.

За Ананиев Бюджет 2021 е следизборен, а критиките - несериозни

За Ананиев Бюджет 2021 е следизборен, а критиките - несериозни

Ако ГЕРБ управлява ще си изпълни бюджета с всички мерки и приоритети

Според нея, колкото повече експерти се заемат с управлението на държавата, толкова по-добре. В бюджета липсва ясна идея и няма никакви цели и приоритети. От следващата година започваме с един планиран дефицит, посочи тя.

Явно някои в Министерство на финансите живеят в розови сънища, но е време да си отворят прозореца и да видят каква е релаността навън, призова Ганчева. Тя отчете, че държавният дълг само за две години ще се увеличи с 50%.

АБВ системно се опитват да говорят с финансовото министерство и да им предложат визията как да изглежда бюджетът. "С предишния министър на финансите не постигнахме диалог, който гледаше да баласира бюджета си и след това да си тръгне по живо, по здраво, а с чичо му се надяваме да постигнем успех", настоя Любомира Ганчева.

Свалят законовите ограничения за бюджетен дефицит и разходи при извънредни ситуации

Свалят законовите ограничения за бюджетен дефицит и разходи при извънредни ситуации

Оправдавайки се с COVID-19, всяко правителство ще си моделира дефицита и разходите

Тя настоя, ако управляващите нямат идеи как да помогнат на хората с бюджета, да вземат пример от западните държави и да ги приложат.

Лидерът на АБВ Румен Петков предупреди, че отечеството е в опасност заради желанието на здравният министър проф. Костадин Ангелов да облече бяла престилка и да навлезе в лечебните заведения. Абсурдно е ортопед, офталмолог и рехабилитатор да лекуват коронавирус, посочи Петков.

Очевидно е, че министърът на здравеопазването е некадърен и се стреми да прехвърли отговорността за кризата на болниците, заяде се Румен Петков в типичния си стил. Никой не трябва да носи отговорност за некадърността на здравния министър, призова той.

От АБВ се обезпокоени от очертаващия се медицински фашизъм, заради което от партията свикват протестен митинг на 10 ноември пред здравното министерство. Протестът е призван да защити здравето на хората от некадърието и безчинството на правителството. Ситуацията е нетърпима и стремежът ни е да сложим ред в здравеопазването, завърши Румен Петков.

Симеон Дянков: Бюджетът е сбъркан, нужни са мерки за бизнеса сега

Симеон Дянков: Бюджетът е сбъркан, нужни са мерки за бизнеса сега

Моментът е държавата да помогне с програми бързо