На конгреса на БСП отсъстваха базови теми за бъдещето на България, коментира лидерът на АБВ и бивш член на БСП Румен Петков.

Според него въпросът за консолидация на левицата е ключовият за решението, което може да даде чувство за сигурност на българските граждани. Партия АБВ е готова за диалог, следва ясния си стремеж за общи политики в ляво и изтъкна ясните позиции и разработели политики в различни сектори, като здравеопазване, земеделие, енергетика, социална политика, икономика, каза Петков.

Радев иска единна БСП, за да не залинее демокрацията

Радев иска единна БСП, за да не залинее демокрацията

Той ще внесе предложенията си за промени в Конституцията в легитимен парламент

Той изтъкна отсъствието на представители на синдикатите и на работодателите на заседанието. Според него е липсвала и ясна визия за държавата и икономиката и енергийната сигурност на България и Европа, като стратегически въпроси.

По думите на Петков на форума на Столетницата, са отсъствали базови теми, като, например, прокламираният напоследък стремеж към консолидация на левите политически сили в България, както и въпросът за суверенитета на страната ни в различни сфери, като сигурност, енергетика, икономика, вземането на стратегически въпроси и т.н.

Емил Войнов: Националният съвет няма да е гумен печат на Нинова
Обновена

Емил Войнов: Националният съвет няма да е гумен печат на Нинова

Социалистите се готвят за парламентарните избори

"Не бяха направени оценка и коментар на престъпната приватизация от времето на Иван Костов и състоянието, до което се доведе икономиката на България", каза Петков.

Румен Петков коментира и темите около политическия проект на Цветан Цветанов. Според него има детайли, които "висят" над обществото, отделни гилдии, личности и държавността.

"Грозното унижение на лекарите от Горна Оряховица, и то с цената на грубо нарушение на Закона за специалните разузнавателни средства, унижаване на хора, на професия, с цената на законово нарушение, защо са подминати от компетентните органи е друг въпрос, и то от трибуната на Народното събрание. Демонстративни, показни полицейски операции, за които също бяхме осъдени като държава. В крайна сметка г-н Цветанов е почетен председател на Комитета по изпращане на братя Галеви в чужбина с влязла в сила окончателна присъда и това не следва да се подминава", каза Румен Петков, който беше вътрешен министър в кабинета "Станишев".

Снимка 498331

Източник: АБВ

На брифинга зам.-председателят на ПП АБВ Владимир Маринов запита как БСП в общините Стрелча и Септември не издигна свои кандидати и защо БСП в община Стрелча не подкрепи кандидат, издигнат от лява политическа формация.

"Ако от София искаме оставката на правителството, а в община подкрепяме и заедно издигаме кандидат за кмет, трябва да отговорим на въпроса кое е вярното. Коалицията е факт, разбира се, не без помощта на органите на МВР, които услужливо си свършиха работата в Област Пазарджик. Викаха хора, подписваха протоколи, издаваха предупреждения, въобще един безпрецедентен натиск за една малка община", каза Маринов.

Той изтъкна, че там спечели представител на инициативен комитет, подкрепен от БСП и ГЕРБ.

Маринов се запита и как в смесените райони ГЕРБ постигнаха положителни резултати.